Bericht

Wat willen jullie, de Achtse Barrier, met het Biarritzplein?

Geplaatst op 8 december 2021, 16:31 uur
Illustration

Bijna iedereen in onze wijk vindt het Biarritzplein een puinhoop, ongezellig ,slecht verlicht,  te weinig parkeerplaatsen ( tja op het dak van de Jumbo wel) ,weinig bankjes, weinig vuilnisbakken en te weinig aanbod van winkels.

Goed , we zijn het er over eens dat er iets moet gebeuren, maar wat?

Remco van Dooren (raadslid van het CDA) heeft met ons, het LTAB, een gesprek gehad over de mogelijkheden die hij het college van B&W zou kunnen voorleggen, maar wij vinden het zeker zo belangrijk wat de bewoners van de Achtse Barrier hierover te zeggen hebben.

Er zijn al enkele ideeën op tafel gekomen, maar echt een ideaal plan is nog niet naar voren gekomen, daarom willen wij deze ideeën aan jullie voorleggen.   De ideeën die er tot nu toe zijn : 

1 Ze heffen de parkeerplaatsen op de begane grond op en sturen iedereen naar het parkeerterrein boven op de jumbo. Wel dienen dan de liften verbeterd te worden , meer en sneller, liefst aan de buitenzijde van de Jumbo( minder claustrofobisch) en de begane grond echt aangepast worden.

2. De parkeerplaatsen op de begane grond worden schuin in de rijrichting aangelegd om het éénrichting verkeer te bevorderen. En dit éénrichting verkeer door nadrukkelijke bebording en handhaving af te dwingen

3. Het afsluiten van enkele toegangs- en uitgangs-wegen, die links en rechts naast het Kruitvat liggen, om hierdoor een rustiger en gerichter verkeersbeeld te krijgen.

4. We drinken een glas, we doen een plas en laten de zaak zoals hij was.

5. Wat is jouw briljante idee?

Natuurlijk dient het plein vriendelijker , groener en behoorlijk verlicht te worden, een veiliger en leefbaarder plek voor de bezoeker.

Als je de enige, juiste oplossing weet voor dit al jaren slepend probleem, laat het ons weten op secretaris@ltab.nl  zodat wij ons zelf en onze bestuurders kunnen helpen met een oplossing die de wijk zelf wil.

Peter

Illustration
 
Deel dit:
Laatste 5 reacties Toon alle 10 reacties

Wouter Niezing

vr 10 december 2021 16:03
In het bestemmingsplan voor Achtse Barrier lezen we over detailhandel :

3.13.2 Detailhandelsvisie Stedelijk Gebied Eindhoven
Nieuwe vestigingslocaties voor detailhandel mogen niet ten koste gaan van de bestaande (perspectiefrijke) winkelgebieden.

In het noordwesten van Woensel-Noord zouden in een blanc... lees meer

bericht verwijderd

Maria Stuijt

za 11 december 2021 13:52
omdat er woningen zijn boven de winkels komen er geen bankjes bij dat geeft overlast avonds voor de bewoners ! wat ik wel een goed idee vind om de auto's schuin te parkeren ! maar de gemeente is lastig hierin , hebben veel commentaren over alle ideeën op het plein . op het parkeer dak is goed ... lees meer

Maria Stuijt

za 18 december 2021 00:12
rondom het Biarritplein zijn 55 parkeerplaatsen . op het dak ga ik nog even tellen ik dacht ook 60 samen 120 vrije parkeer plekken /plaatsen , waar praten we over ? tot nu toe geen ernstige dingen/ongelukken gebeurd behalve de geld automaat opgeblazen . 40 jaar is het goed gegaan en biarritzpl... lees meer

Daniëlle Heger

ma 24 januari 2022 20:20
Maak de ruimte tussen het kruitvat en de ingang van de Jumbo autovrij en laat het verkeer in 1 richting voor de fietsenmaker door rijden, achter het kruitvat en voor de pizzeria. Maak wel wat parkeervakken langs het plein. Geen parkeerplek gevonden leidt dan bijna automatisch het parkeerdak op.
Het ... lees meer