Organisatie

Stichting Achtse Barrier Hartveilig (AB-Hartveilig)

Non-profit
Thema's: Gezondheid
Telefoon  06 1867 1988
Beschrijving

Reanimeren is van levensbelang

Als iemand een hartstilstand krijgt worden de overlevingskansen flink vergroot als er tijdig hulp wordt geboden met een AED (Automatische Externe Defibrillator). Een buurtbewoner die kan reanimeren en daarbij ook nog de beschikking heeft over een AED, kan dus voordat de ambulance arriveert, van levensreddend belang zijn.

Het idee is ontstaan om binnen de Achtse Barrier een team van burgerhulpverleners op te zetten welke binnen de cruciale tijd van zes minuten een reanimatie kunnen starten met behulp van een AED. Deze vrijwilligers kunnen via het SMS alarmeringssysteem HartslagNu worden opgeroepen (voorheen AED-Alert).

Daarnaast is het van belang dat er voldoende AED’s in de wijk, liefst 24 uur per dag, beschikbaar zijn. Momenteel heeft Stichting Achtse Barrier Hartveilig 5 AED's in de wijk die altijd bereikbaar zijn voor de ondersteuning. Ze zijn ook aangemeld bij de landelijke Ambulance-Alarmcentrale HartslagNu en worden ingezet bij een alarmering.

Vind jij dit ook een goed initiatief en wil je hieraan meehelpen meld je dan aan. Wij houden je dan op de hoogte van alle ontwikkelingen.

 

Contactpersonen van Stichting Achtse Barrier Hartveilig (AB-Hartveilig)

Martin Redactie ABinfo

Bewoner, secretaris Stichting AB-info
Personen verbonden aan Stichting Achtse Barrier Hartveilig (AB-Hartveilig)

Hans redactie LTAB

Ik wil deelnemen