Organisatie

Stichting Achtse Barrier Hartveilig (AB-Hartveilig)

Non-profit

Reanimeren is van levensbelang


Als iemand een hartstilstand krijgt worden de overlevingskansen flink vergroot als er tijdig hulp wordt geboden met een AED (Automatische Externe Defibrillator). Een buurtbewoner die kan reanimeren en daarbij ook nog de beschikking heeft over een AED, kan dus voordat de ambulance arriveert, van levensreddend belang zijn.


Het idee is ontstaan om binnen de Achtse Barrier een team van burgerhulpverleners op te zetten welke binnen de cruciale tijd van zes minuten een reanimatie kunnen starten met behulp van een AED. Deze vrijwilligers kunnen via het SMS alarmeringssysteem HartslagNu worden opgeroepen (voorheen AED-Alert).


Daarnaast is het van belang dat er voldoende AED’s in de wijk, liefst 24 uur per dag, beschikbaar zijn. Momenteel heeft Stichting Achtse Barrier Hartveilig 5 AED's in de wijk die altijd bereikbaar zijn voor de ondersteuning. Ze zijn ook aangemeld bij de landelijke Ambulance-Alarmcentrale HartslagNu en worden ingezet bij een alarmering.


Vind jij dit ook een goed initiatief en wil je hieraan meehelpen meld je dan aan. Wij houden je dan op de hoogte van alle ontwikkelingen.


En als jij een AED beheert die ingezet mag worden voor hulpverlening in Achtse Barrier meld deze dan aan bij HartslagNu.nl
De kosten voor vervanging van pads en batterijen bij een inzet worden sinds 2018 vergoed door de Regionale Ambulancediensten.

Deel dit: