Organisatie

Buurtpreventie en Veiligheid Achtse Barrier

Non-profit, Informele groep

Al gezien die mensen in die gele jassen of hesjes?
 
Ongetwijfeld hebt u ons al vaker zien lopen door de wijk. De actieve buurtpreventen zijn herkenbaar aan de gele jassen of hesjes met opschrift “buurtpreventie”. Een enthousiaste groep vrijwilligers die met grote regelmaat de wijk intrekt. 


De groep actieve buurtpreventie Achtse Barrier bestaat uit zo'n 50 tot 60 buurtbewoners die met regelmaat door onze wijk lopen en fietsen. Wij lopen steeds als groep met gemiddeld 20 leden per loopavond.


In wijkcentrum De Mortel gebruiken wij de ruimte van het LTAB. De groep beschikt over professionele hulpmiddelen. Zo hebben wij een aantal digitale portofoons en beschikken wij over een steunzender.


Wil je lid worden dan graag een mailtje naar buurtpreventie@ltab.nl. Vermeld in de mail je (voor)naam, straat en huisnummer en postcode. Doe er ook even je mobiele telefoonnummer bij.


Je wordt eerst uitgenodigd om een rondje met ons te maken door de wijk. Hebben we een klik dan gaan we je definitief inschrijven. Je wordt geacht om een certificaat te halen via een training van de gemeente. Dit zijn 2 avonden van 3 uurtjes. Je gegevens zullen uiteindelijk gedeeld worden met de gemeente (voor registratie) en onze wijkagent.


Wij zijn ook actief op twitter @buurtprevAB


Onbezorgd op vakantie? Vakantiesurveillance door buurtpreventie AB.  Zie het "vakantiebericht" en download de vakantiekaart.


Met vriendelijke groet,


Frank de Bie, coördinator actieve buurtpreventie

Deel dit: