Bericht

verkeersmaatregelen schoolzone bs De Klapwiek Marseillelaan

Geplaatst op 9 juni 2022, 21:25 uur
Illustration

Voor de volgende inrichtingselementen in het plan is een verkeersbesluit vereist:

•Instellen van een schoolzone met een adviessnelheid van 15 km/uur op de Marseillelaan;
•Aanbrengen van een voetgangersoversteekplaats op de Marseillelaan
•Instellen van een parkeerverbod op de Marseillelaan

Aanleiding

De Marseillelaan is bij de gemeente Eindhoven in beheer. Aangrenzend is de basisschool De Klapwiek gevestigd. Op dit moment zijn er geen maatregelen getroffen om automobilisten te attenderen op de aanwezigheid van de school en overstekende kinderen.

Belangenafweging

De genoemde straat is een erftoegangsweg. Door het aanbrengen van een schoolzone in de straten worden weggebruikers geattendeerd op de aanwezigheid van de schoolgaande kinderen. Het toepassen van een adviessnelheid van 15 km/uur zorgt voor een verbeterde verkeersveiligheid voor de schoolkinderen.

Iedere dag steken er veel kinderen, al dan niet vergezeld door ouders of leerkrachten, de Marseillelaan over ter hoogte van de school. Door het aanbrengen van een voetgangersoversteekplaats (zebrapad) over de Marseillelaan wordt de oversteekbaarheid (voor de (school)kinderen)) verbeterd.

De Marseillelaan beschikt over een smalle rijbaan. Geparkeerde voertuigen op de rijbaan veroorzaken opstoppingen en belemmeren het zicht. Het instellen van een parkeerverbod op de Marseillelaan verbiedt voertuigen om stil te staan op de rijbaan waardoor de verkeerssituatie overzichtelijker wordt en de doorstroming beter is.

Samenspraak

De voorgenomen maatregelen zijn tot stand gekomen en besproken met het bestuur van basisschool De Klapwiek en de gebiedscoördinator. Zij hebben met het plan ingestemd. Omwonenden is vooraf gevraagd een vragenlijst over de schoolomgeving in te vullen en zijn met een wijkinfo over het plan geïnformeerd.

Illustration
situatieschets
Deel dit:
1 reactie

Marcel van den Berg

ma 5 september 2022 14:37
Heel goed dat er eindelijk iets wordt gedaan aan de overlast, veroorzaakt door de ouders, die zonodig hun kinderen met de auto moeten wegbrengen. Maar door een parkeerverbod in de Marseillelaan, zullen de aangrenzende straten overbelast worden met geparkeerde auto's. Ze staan nu al vaak op de onmogel... lees meer