Bericht

Eerste woningen, eerste bewonersavonden Buurtschap te Veld

Geplaatst op 10 december 2021, 12:51 uur
Illustration

Update van november 2021

Ja hoor, ze staan er echt, de eerste woningen op Buurtschap te Veld! Tegelijk wordt er in verschillende bijeenkomsten met toekomstige Buurtschappers gebrainstormd, kennis en enthousiasme gedeeld.

Eerste bewoners maken plannen tijdens bijeenkomst
Het duurt niet lang voordat de allereerste bewoners van Buurtschap te Veld in hun woningen kunnen. Deze maand kwamen de toekomstige Buurtschappers samen om de woningen te bekijken, elkaar te leren kennen én om alvast samen plannen te maken voor onder meer hun gezamenlijke buitenruimte. Ideeën genoeg!

De bewoners komen in de eerste 40 woningen van Buurtschap te Veld. ze huren deze van Woonbedrijf. De toekomstige Buurtschappers konden een kijkje nemen bij en in de woningen. Die werden op dat moment afgewerkt. De eerste blik leverde meteen veel ideeën voor de inrichting om hier hun thuis van te maken.

Zentuin en glijbaan
In een aansluitende bijeenkomst konden de aanstaande buren elkaar ook verder leren kennen. Ze kregen meer informatie over het proces en gingen direct samen aan de slag. Zo schetsten ze samen aan de plannen voor de gemeenschappelijke buitenruimte en het bruiste van de plannen: een zentuin, een lange tafel om samen te eten, een schommel en glijbaan voor de kinderen… Daarnaast gingen de bewoners in gesprek over het gebruiken van deelmobiliteit.


Illustration
 
Deel dit: