Bericht

Water vasthouden én blijven wandelen in de Aanschotse Beemden

Geplaatst op 24 juni 2021, 17:53 uur

Natuurgebied de Aanschotse Beemden in Eindhoven is een populaire plek voor wandelaars. Toch komt het steeds vaker voor dat de wandelpaden in het natuurgebied onder water staan. In het gebied houden we namelijk ook water vast om wateroverlast en droogte tegen te gaan. Wandelen is daardoor niet altijd mogelijk. Daarom start Waterschap De Dommel op 28 juni met het ophogen van wandelpaden.

Natuurgebied de Aanschotse Beemden ligt in het noorden van Eindhoven tussen de wijken Achtse Barrier en Blixembosch. Door het natuurgebied stroomt de Groote Beek. Het gebied is heel geschikt om water vast te houden. Om wateroverlast te voorkomen, maar ook om droogte tegen te gaan.

De stuw in de Groote Beek gaat automatisch omhoog bij hevige regenbuien. Hierdoor loopt het natuurgebied onder water. Bij droogte zetten we de stuw zelf omhoog om water vast te houden. Ook dan loopt het natuurgebied op een aantal plekken onder water. En kan er op sommige wandelpaden niet meer gewandeld worden. Door op 3 plekken de wandelpaden op te hogen, kunnen we maximaal water vasthouden én blijven wandelen.

Planning

De werkzaamheden starten op maandag 28 juni en duren waarschijnlijk tot en met vrijdag 2 juli. Om veilig te kunnen werken, zetten we de wandelpaden tijdelijk af. De werkzaamheden worden samen met de gemeente Eindhoven uitgevoerd. Aannemer Van den Boomen voert de werkzaamheden uit.

Illustration
 
Deel dit: