Bericht

Sinterklaas bij de OKA

Geplaatst op 9 december 2018, 11:23 uur

Even terugkomen op het Sinterklaasfeest van de OKA.

Op zaterdag 17 november kwam Sinterklaas aan in Nederland, en op 18 november zou hij in De Mortel in Achtse Barrier zijn om daar de 78 kinderen uit de wijk te ontvangen. De OKA kreeg een brief van de Sint en aankondig Piet of ze bereid waren om als kwartiermakers op te treden. Nou, dit doet de OKA al jaren, dus ook dit jaar werden weer een aantal vrijwilligers gevraagd om iets leuks te bedenken.

Op vrijdagavond 17 november was de ruimte van het leefbaarheidsteam in De Mortel omgebouwd tot een heuse huiskamer.
Met een vrolijke brandende kachel, gezellig versierd en volop Sinterklaasmuziek. De Sint had twee van zijn Zwarte Pieten gestuurd om van alle 34 kinderen de schoentjes in ontvangst te nemen.

Op zaterdagmiddag 17 november was er gelegenheid om deze gevulde schoentjes weer op te halen en tevens werd er geknutseld en versierd voor Sinterklaas en zijn Pieterbaas. Deze middag werd weer druk bezocht door 17 knutsel kinderen.

Op zondag 18 november was het zeer druk in De Mortel. Na veel roepen en zingen, kwamen de Sint en zijn zwarte Pieten binnen, waar twee keer ongeveer 40 bonzende hartjes zaten te wachten.


De Sint had voor elk kind een woordje en een presentje. Er werd veel gezongen en gespeeld. De Sint liet ons weten dat hij het heel fijn gevonden heeft om weer in De Mortel bij de kinderen uit onze wijk te zijn. Hij verzekerde ons allen volgend jaar weer van de partij te zijn.

Ook willen wij de EMTÉ bedanken voor de sponsering van de mandarijnen.

OKA is verder gesponserd door gemeente en SFWAB.

Sint en Piet & OKA Bestuur

Illustration
 
Deel dit: