Activiteit

Park Spektakel 2024 Achtse Barrier

woensdag 19 juni 2024 , 14:00 - 16:30 uur
Illustration

Op woensdag 19 juni wordt er van 14:00 uur tot 17:00 uur, in de tuin achter de Mortel, het Park Spektakel georganiseerd. Op deze dag wordt aandacht besteed aan buiten spelen. Vroeger speelden bijna alle kinderen buiten, nu speelt 1 op de 5 kinderen hoogstens 1 x per week vrij buiten, 80% van de kinderen beweegt ook nog eens niet genoeg. We hopen dat kinderen door het Park Spektakel de smaak weer te pakken krijgen. Buiten spelen is niet alleen ontzettend leuk en gezellig, maar van buiten spelen worden kinderen gezonder, slimmer en socialer. Bovendien kom jij als ouder ook makkelijker in gesprek met andere ouders of verzorgers. In de tuin zijn kinderactiviteiten in overvloed te vinden, zoals springkussens, een stormbaan, een rodeostier en er is live muziek.

Ook dit jaar is tijdens het Park Spektakel het wonderbaarlijk reizend laboratorium van professor Bombasticus aanwezig. Bombasticus trekt het hele land door met zijn beruchte laboratorium. Met zijn kleurrijke poedertjes en geurige drankjes laat hij mensen het onmogelijke doen, zoals door muren lopen, met dieren praten en zelfs door de lucht heen vliegen. Professor Bombasticus maakt samen met de kinderen een toverdrank; even flink roeren……wanneer alles de in ketel plotseling gaat borrelen en de wolken eruit stijgen, klinkt er een magische spreuk van de professor en dan……?

Het Park Spektakel wordt mede mogelijk gemaakt door het LTAB en De stap Naar Gezonder. Dynamo Jeugdwerk, Hart voor de Buurt en Archipel helpen een handje mee. Deelname is gratis, dus leg je smartphone tablet of laptop aan de kant en kom naar het Park Spektakel. Iedereen is van harte welkom om de kinderen te komen aanmoedigen.

Tenzij het weer het niet toelaat, verhuist het Park Spektakel naar de sporthalbij De Mortel aan het Savoiepad 14.

Locatie
Wijkcentrum De Mortel
Thema
Sport / spel
Deel dit: