Bericht

Gaat de OKA nu echt stoppen?

Geplaatst op 26 april 2024, 16:24 uur
Illustration

In ’t Brierke van april staat een klein berichtje dat de OKA gaat stoppen.

Als je bedenkt dat de OKA langer dan 45 jaar alle activiteiten voor de kinderen van de Achtse Barrier heeft georganiseerd, is het toch eeuwig zonde dat door gebrek aan vrijwilligers dit zou moeten stoppen.

Waar zijn die ouders die hun kinderen altijd een middag, of zelfs een hele week, kwijt konden bij sinterklaas-, carnaval-, kerst-, knutsel-, en paasmiddagen en de bekende kindervakantie week, de avondvierdaagse en zeker nog veel meer activiteiten.

Zouden er geen buurtgenoten zijn die de OKA als bestuurslid of op regelmatige basis als vrijwilliger overeind kunnen houden?

Niet alleen de gemeente Eindhoven financiert voor een groot deel de OKA, maar ook de SFWAB, het LTAB en AB voor Elkaar zorgen er voor dat het met de financiën van de OKA wel goed zit. 
Ook heeft de OKA nog een grote hoeveelheid materiaal in hun opslag.  Nodig voor alle activiteiten die zij organiseerden.

Het zou erg jammer zijn dat best veel geld, dat de gemeente ieder jaar ter beschikking van de jeugd van de wijk stelt, verloren zou gaan en de spullen van de OKA ongebruikt zullen blijven.

Bij zo’n 13.000 buurtbewoners zijn toch best wel een vijftal bestuurders te vinden en een aantal vrijwilligers, die bij de activiteiten kunnen helpen.

Mensen die de OKA willen helpen kunnen zich altijd melden:  e-mail: sfwab.voorzitter@gmail.com,  of 040-2624296, Marian van der Woude.

Liefst zo vlug mogelijk, want per begin september is het echt afgelopen met de OKA. 

Peter van der Linden

Deel dit: