Bericht

Wijkagent Paul van Oort aan het woord

Geplaatst op 1 maart 2021, 11:39 uur , door Brierke Redactie

Onlangs was het al op deze site te lezen, er wordt regelmatig ingebroken in voertuigen in de wijk. Afgelopen jaar was dit ongeveer 25 keer het geval. Althans, dat zijn de mensen die er aangifte danwel melding van gemaakt hebben bij de politie. Wellicht ligt het werkelijke aantal dus nog iets hoger. Het is van groot belang dat je aangifte doet als je slachtoffer bent van een strafbaar feit, dus ook wanneer er wordt ingebroken in uw auto of bestelbus. Ook als er niets is weggenomen is het van belang dat dit signaal bij de politie terecht komt, alleen dan weten wij dat dit speelt en kunnen wij er iets aan doen.

Veelal wordt er aangifte gedaan via internet. Voordeel is dat is lekker snel gedaan is,  nadeel is alleen dat er voor ons vaak belangrijke informatie ontbreekt. Daarom wat tips voor het doen van aangifte via internet. Zorg ervoor dat u alle relevante informatie benoemd in de aangifte, zoals plaats en tijdstip van inbraak. Vaak is het in de nachtelijke uren, maar probeer het tijdstip dan zo scherp mogelijk te benoemen. Wellicht heeft er iemand camera’s in uw omgeving en staat de dader op beeld, ook dit kan natuurlijk enorm helpen in de opsporing. Daarom is het goed om te benoemen dat u weet dat er beelden beschikbaar zijn. U kunt natuurlijk zelf al bij uw buren langs gaan om te vragen of zij de beelden hebben. Dit soort zaken helpt enorm om ervoor te zorgen dat wij met uw zaak aan de slag kunnen. Als er bijvoorbeeld gereedschap is weggenomen uit het voertuig probeer dan zo specifiek mogelijk te zijn in de soort of types. Mochten er serienummers beschikbaar zijn, dan benoem deze ook. Mochten wij ergens gereedschap aantreffen is het voor ons makkelijker traceerbaar en kunnen wij het terug bezorgen bij u.

Doordat u ons goede informatie geeft, kunnen wij proberen uw aangifte zo goed mogelijk op te pakken.

Dan nog even wat anders. Binnen de politie hebben wij veel verschillende functies en afdelingen. Het leek mij leuk jullie kennis te laten maken met enkele van deze afdelingen. Daarom komt er volgende maand een stuk waarin een zedenrechercheur iets over haar werk deelt. Bij de afdeling zeden komen wekelijks verschillende meldingen binnen, het lijkt mij goed dat u hier iets meer over komt te weten.

Hou het veilig, tot volgende maand.