Nieuw bericht

Sfeerverslag start Nordic Walking

geplaatst op 24 september 2020, 21:49 uur, door Reumavereniging regio Eindhoven

Nordic Walking is een wandelsport waarbij stokken (poles)worden gebruikt.

Je lichaam beweegt hierdoor intensiever. Regelmatig organiseren wij start- en opfriscursussen.

Hier een berichtje van mij. We zijn met zijn allen weer heel blij dat we weer konden starten met het Nordic Walking.

Van:  Willy Klappe tel:  06 18 22 52 56

In de week van 8 mei mocht er weer buiten gewandeld worden in groepsverband. Dit werd heel enthousiast ontvangen. Nog niet door iedereen, maar het begin was er! De zaterdaggroep is weer begonnen op 8 mei. Met 6 personen werd er weer gewandeld. Wel heel raar dat je elkaar niet even mag om-helzen. Dus werd er maar van een afstandje gezwaaid naar elkaar. De grappen komen op zaterdagmorgen altijd vanzelf en dan moeten we nog beginnen met het wandelen. Heel vreemd dat je in het bos 1,5 meter van elkaar moet wandelen.

Onder het wandelen wordt al het lief en leed met elkaar gedeeld. Scheelt ons weer een therapiesessie, zeggen we altijd tegen elkaar. Gemiddeld lopen we op zaterdagmorgen met 5 tot 10 personen. Afhankelijk van wie er iets anders heeft, zoals oppassen op de klein-kinderen.

Niet fit zijn of te veel gedaan te hebben de dagen ervoor. Of een dag of weekend er even tussenuit. Met ons kun je alle kanten op. Het is gewoon een gezellige boel.

Na de wandeling, een klein of een groter rondje, gaan we met zijn allen wat drinken bi het Joe Mann café. Lekkere koffie, cappuccino, warme chocolademelk met of zonder slagroom enz. Ook op het terras op 1,5 meter afstand. Dus dat is af en toe wel hilarisch. Ook altijd even nagaan op onze telefoons hoever we nu weer gelopen hebben. Het maakt meestal niet veel verschil, maar een kleine honderd meter meer geeft ons toch weer een goed gevoel! We moeten wel iedere 14 dagen ons plekje op het terras reserveren, anders is er geen plaats voor ons in de herberg.

Donderdagmorgen 13 mei zijn we weer begonnen met wandelen met 3 personen. Wat een fijn weerzien met elkaar. Wat hebben we elkaar ge-mist! Ook zo raar dat je elkaar niet even kan omhelzen! Ook hier wordt al het lief en leed met elkaar gedeeld. Gezondheid en ziekte, zorgen om de kinderen, kleinkinderen, gezin enz. Heel veel wordt er met elkaar ge-deeld. Natuurlijk wordt er ook gelachen met elkaar. We hebben goede zelfspot. We weten wat we aan elkaar hebben. De ene week lopen we met z’n tweeën, de andere week met 5 personen. Dus er is nog genoeg plaats voor wandelaars! Ook na het wandelen gaan we met zijn allen nog wat drinken bij het Joe Mann café. Hierna gaan we weer bijgepraat en voldaan naar huis. Voor iedere wandeling vraag ik via WhatsApp wie er komt wandelen, zodat er niet iemand voor niets komt.

Uit:  Contact verenigingsblad Reumavereniging Eindhoven

Foto