Bericht

Planten- en bloembollenactie 2023

Geplaatst op 12 maart 2023, 11:26 uur
Illustration

Ook dit jaar stellen Adopteer een Straat en de Gemeente Eindhoven weer planten en bloembollen beschikbaar voor inwoners van Eindhoven. Deze zijn bedoeld om een geveltuintje, een boomspiegel of een geadopteerd stuk groen met beheerovereenkomst te vergroenen.

Gebaseerd op de ervaringen van de afgelopen jaren is er dit jaar de volgende aanpak:

Inschrijving van de actie is nu; de uitlevering is in het najaar;


Het najaar blijkt een veel beter plantseizoen. De planten kunnen dan vele maanden goed wortelen en zijn dan veel beter bestand tegen een droge zomer;
Met het uitleveren in het najaar combineren we de planten- en de bloembollenactie. In het najaar kun je dus zowel de planten als de bloembollen planten;
We werken met 100% inheemse planten die speciaal voor ons gekweekt worden. De bloembollen zijn 100% biologisch. Planten en bloembollen dragen zo bij aan de biodiversiteit in de stad.
De planten sterven in de winter niet helemaal af, ook in de winter zie je dus dat jouw stukje met planten geadopteerd is.
Bij de uitgifte krijg je ook compost om de grond te verbeteren en mulch om uitdroging te voorkomen. Ook ontvang je een Adopteer een Straat-bordje die je bij de planten en bollen kunt plaatsen.

Het aanvragen van de planten en bloembollen kan tot en met 27 maart, tenzij we eerder het maximum aantal aanvragen hebben bereikt, dan sluit het aanvraagformulier eerder.

Let op: bij het aanvragen moet je een foto uploaden van het te adopteren gebied. Deze foto kan maximaal 6MB groot zijn.

Informatie over welke planten en bloembollen je kunt aanvragen, en ook het aanvraagformulier is te vinden op

Planten- en bloembollenactie 2023 | Eindhovenduurzaam

(het aanvraagformulier vind je onderaan de pagina bij “Hoe kan ik meedoen”)

Met vriendelijke groet,   Kees Lepoeter

Planten- en bloembollenactie 2023 | Eindhovenduurzaam

Deel dit: