Bericht

Renovatie WC Ardeche opnieuw uitgesteld. Winkeliers gefrustreerd.

Geplaatst op 29 juli 2022, 00:00 uur
Illustration

De renovatie en nieuwbouw op het winkelcentrum Achtse Barrier Noord is opnieuw uitgesteld. Deze staan nu gepland voor medio 2024. Jack Aldenhoven van BanBouw heeft dat recent laten weten.
Wel is het plan met de gemeente Eindhoven doorgesproken en is er een voorlopig ontwerp uitgewerkt. In grote lijnen is hier de visie van 2020 in verwerkt.

Zoals eerder bekend werd worden de huidige dagwinkels gesloopt en verplaatst naar de oostkant van de supermarkt op de hoek van de Fransebaan en de Ardechelaan op de plaats waar voorheen de bibliotheek was samen met oa. Bloemboetiek La Fleur.

Het huidige parkeerterrein en de ruimte die vrijkomt na de sloop van de dagwinkels wordt een groengebied met recreatie en parkeren.

Daarmee verdwijnt de enige straat in onze wijk. De Marnestraat gaat na de verbouwing  Franse Laantje heten.

Ook 15 van de 66 woningen aan de noordkant van Cantershoef vallen onder de sloophamer. Er voor in de plaats komt een woontoren van 40 meter hoog met 112 woningen, waarvan 40 sociale en 72 middeldure huurwoningen. Bouw en verhuur worden gerealiseerd door eigenaar Wooninc en haar dochter Stayinc. Cantershoef wordt ook uitgebreid met een ontmoetingsruimte annex Grand Café met een terras aan het water.

Lidl komt als tweede supermarkt naar het Ardechegebied. Aangebouwd tegen Canterhoef en met een parkeerdak voor zowel eigen bezoekers als ook bewoners van Canterhoef.

Voorzitter Ron Smits van de winkeliersvereniging is sceptisch. “De plannen worden al 23 jaar besproken en uitgesteld. Daar hebben we ervaring mee, evenals dat we als belanghebbenden niet worden ingelicht door de partijen, maar alles uit de media moeten horen. Ook weten de ondernemers nog steeds niet hoe de overgang naar de nieuwe locatie geregeld wordt.”

Deel dit: