Bericht

Red je kerstpakket

Geplaatst op 25 november 2021, 11:21 uur
Illustration

Ook dit jaar zet de organisatie van Red je kerstpakket zich in voor het verzamelen van kerstpakketten. Deze kerstpakketten worden gedoneerd aan de voedselbank, en vervolgens uitgedeeld onder gezinnen die leven onder de armoedegrens in Eindhoven en omgeving.

Vorig jaar is bekend Eindhovenaar Mike Weerts begonnen met deze actie. Het zat Mike en beetje dwars dat veel mensen die een kerstpakket ontvangen het lekkere eruit halen, het overige in de voorraadkast zetten en een half jaar later alles in de kliko belandt. Kerstpakketten worden vaak naar relaties gestuurd die eigenlijk niet per se op een kerstpakket zitten te wachten. De voedingsmiddelen halen vervolgens niet eens de goede bedoeling ervan. Zonde van zowel het verspilde voedsel als de goede bedoeling van de gever.

Kerstpakket doneren

Vandaar de actie Red je kerstpakket: bedrijven, medewerkers en particulieren krijgen de mogelijkheid om hun kerstpakket te doneren. Red je kerstpakket zorgt er door een samenwerking met de Voedselbank vervolgens voor dat deze kerstpakketten komen bij de gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Zo hebben ook zij nog een fijne kerst!

Samenwerken met Voedselbank en Fontys Pulsed

Dit jaar heeft Mike Weerts een samenwerking opgezet met Fontys studenten van de minor Embrace TEC en het programma voor eerstejaarsstudenten Empower, Fontys Pulsed. Fontys Pulsed heeft zich vorig jaar ingezet voor Lebanon door twee containers vol met gedoneerde goederen te verschepen naar Lebanon, waar een crisis plaatsvindt. Ook dit jaar zet Fontys Pulsed zich weer in voor de maatschappij.

Het doel? 1200 kerstpakketten. Deze kerstpakketen worden vervolgens door de Voedselbank verdeeld over 600 gezinnen 600 gezinnen in Eindhoven, maar ook de 600 gezinnen in Veldhoven, Aalst-Waalre, Valkenswaard, Nuenen, Geldrop, Mierlo, Deurne, Bladel, Bergeijk en Best.

Bijdragen?

De inzamelingsactie vindt plaats op maandag 20 december t/m woensdag 22 december tussen 15.00 en 19.00. Mensen kunnen hun kerstpakket, maar ook speelgoed, inleveren bij het Klokgebouw 127 op Strijp-S in Eindhoven. Studenten delen dan ook kaartjes uit waarop een persoonlijke boodschap of kerstwens geschreven kan worden.

 

Meer informatie en contactgegevens via www.redjekerstpakket.nl

Volg ons op Instagram: @redjekerstpakket