Bericht

Achtse Barrier in de picture op Koningsdag?

Geplaatst op 1 april 2021, 20:21 uur , door Gemeente Eindhoven

Eindhoven (Achtse Barrier) in beeld

Eindhoven. Groots als stad. Met internationale allure. Maar ook met vijf prachtige stadsdelen die in dat grootse geheel altijd hun eigen kleinschalige karakter behielden.

Jouw wijk in de Picture wil dat karakter in beeld brengen. Met vijf bijzondere foto-exposities in vijf bijzondere stadsdelen: Strijp, Woensel, Gestel, Tongelre en Stratum.

Iedere expositie toont beelden van de wijk door fotografen, amateur en professioneel, uit de wijk. Metershoog op prominente locaties in de stadsdelen. De wijk door de ogen van de fotograaf. Wat maakt het zo bijzonder; mensen, gebeurtenissen, gebouwen. De foto’s worden tijdens een wedstrijd door een vakjury geselecteerd uit vele inzendingen. Wat rest zijn negen beelden per wijk die het eigen verhaal vertellen.

Doe je mee? Klik hier!

Een geweldige fotowedstrijd voor alle Eindhovense fotografen. Voor de vijf exposities doet de organisatie Jouw Woonplaats in de Picture een oproep aan iedere Eindhovense fotograaf (professional of amateur, jong of oud, groot of klein): leg een plek, gebeurtenis of een situatie vast die echt past bij jouw wijk. De uitvoering is aan iedere enthousiaste fotograaf zelf. Laat Stratum, Tongelre, Strijp, Gestel of Woensel zien door jouw lens en laat bezoekers van de expositie kijken door jouw ogen.

EXPOSITIES vanaf 23 april
De exposities met de negen beste foto's per stadsdeel vinden plaats van 23 april tot en met 9 mei. De foto's worden buiten geëxposeerd op metershoge doeken. En natuurlijk op markante plekken in de stadsdelen. Binnenkort vind je op deze website een overzicht van de locaties.