Bericht

Koning(in) voor 1 dag, wie??

Geplaatst op 17 maart 2021, 10:00 uur , door Stichting LeefbaarheidsTeam Achtse Barrier (LTAB)

Wie wil er in de Achtse Barrier de Koning(in) in Eindhoven voor 1 dag worden?

Samen met de Achtse Barrier gaan we op zoek naar Eindhovenaren die onze stad fijn, leefbaar en bijzonder maken. Iedereen mag iemand nomineren.

Wie is jouw @koningvoor1dag ? Is het de buurman, die boodschappen doet voor ouderen? Het buurtpreventieteam, dat op donkere avonden de straat op gaat om de buurt veilig te houden?

Of toch die ene moeder, die altijd leuke kinderactiviteiten organiseert?

Buurtbewoners mogen het zeggen!

Nomineer voor 3 april jouw koning. Maak een foto van degene die je wilt nomineren Zet deze foto op (je eigen) Facebook of Instagram.  

Schrijf er kort bij waarom deze persoon voor jou een Koning is Zet er  @koningvoor1dag,   #kv1d bij. Vergeet niet om de naam van jouw buurt er in een  #  bij te zetten.

zie ook: https://koningvoor1dag.nl/

en:  https://www.facebook.com/koningvoor1dag

Nomineren

Uit de nominaties kiest onze jury wie de koning van de buurt wordt.

Op Koningsdag is de grote finale. Wie wordt de Eindhovense Koning(in)?

BuurtBattle

Als alle buurtkoningen gekozen zijn, begint het grote spel: de Buurten Battle. De buurten gaan online tegen elkaar strijden! Eerst in een kwartfinale, dan de halve finale, en op Koningsdag zelf, de Grote Finale. De koning van de winnende buurt wordt uitgeroepen tot de Koning voor 1 dag.

Meedoen is niet moeilijk. Je hebt alleen een computer, laptop of telefoon nodig, en elke buurtbewoner kan mee doen.

Wilhelmus op tournee

Er komen nog leuke 'live' buurtactie tijdens Koningsdag. Namelijk een lakei met een troon, een fotograaf en een groepje muzikanten. Zij gaan op  tournee in de buurten. Ze strijken neer in een straat, bij een park, of letterlijk voor de  voordeur. En dan mogen álle buurtbewoners die willen Koning voor 1 Dag zijn. Ze mogen op de troon  zitten, krijgen live het Wilhelmus toegezongen, én worden  koninklijk op de foto gezet door een fotograaf. Als dát geen majestueuze traktatie is!