Bericht

HOV3 ontwerp Marathonloop

Geplaatst op 29 januari 2021, 10:39 uur , door Gemeente Eindhoven

Beste bewoners,

De gemeente heeft een voorlopig ontwerp gemaakt voor de aanleg van een busbaan op de Marathonloop. Deze busbaan maakt onderdeel uit van de aanleg van de derde Hoogwaardig Openbaar Vervoerlijn in Eindhoven (HOV3). We kunnen dit ontwerp door de coronamaatregelen niet persoonlijk toelichten. Daarom nodigen wij u graag uit om de presentatie van het ontwerp te bekijken op www.eindhoven.nl/hov3.

HOV3
HOV3 verbindt de grote werknemers in het Noordwesten van Eindhoven met het HOV-netwerk. HOV3 loopt vanaf het busstation Woensel via de bestaande busbaan op de Huizingalaan. Vanaf daar loopt de route via de Marathonloop, Anthony Fokkerweg, het GDC, De Landsard en de Luchthavenweg naar Eindhoven Airport. In september 2020 heeft de gemeenteraad toestemming gegeven om de ontwerpen voor HOV3 uit te werken. Voor de zomer van 2021 wil de gemeenteraad een besluit nemen over de aanleg van HOV3.

Marathonloop
Op de Marathonloop gaat de bus rijden op de noordelijke rijbaan, aan de kant van de Achtse Barrier. Het autoverkeer gaat in twee richtingen rijden op de zuidelijke rijbaan, aan de kant van het Sportpark. Om te zorgen dat het autoverkeer goed kan blijven doorstromen, houden we de opstelvakken bij de kruispunten zo veel mogelijk gelijk aan de huidige situatie.

Vragen of reageren?
Op de website www.eindhoven.nl/hov3 kunt u een presentatie zien (video). Ook staat deze tekst uitgeschreven in een document en kunt u de tekeningen bekijken. Heeft u nog vragen of wilt u reageren? Vul dan het reactieformulier in. In dit formulier kunt u zich ook aanmelden voor een digitaal vragenuurtje.

Met vriendelijke groet,
Stephan Suiker,   Projectmanager HOV3

1 reactie

Maria Stuijt

we hopen dat het elektrische bussen mogen zijn !
geen stank en geen lawaai
29-jan-2021 18:54
Wil je reageren? Meld je dan aan.