Bericht

Weerwaarschuwing Houtstokers

Geplaatst op 15 november 2020, 20:16 uur , door Rob Wijdeveld

In delen van het land werd afgelopen jaar een "Stookalert" geintroduceerd in aanloop van de wintermaanden.

Het RIVM was zeer tevreden over deze proef en wil deze in de toekomst trachten landelijk in te voeren. Het komt er in feite op neer dat meer en meer mensen last hebben van rook van onze gezellige houtkachels en/of Open haarden.

Vooral bij weinig wind en extra koude slaat die rook neer en moeten een groot aantal mensen de ramen van on andere de skaapkamer sluiten vanwege de rookgeur. 

Wij kunnen natuurlijk in onze wijk gaan proberen zo'n alert in het leven te roepen maar het zou ook zomaar kunnen zijn de de mensen trachten na bijvoorbeeld 10 uur in de avond niet meer bij te stoken en de kachel uit te laten gaan zodat de buurman lekker zijn raam van de slaapkemer open kan laten staan. Het is altijd fijn als je weet dat de buurman rekening houd met anderen.

Fijne en gezellige winter gewenst.

1 reactie

Alfred en Irene Fietje

Hoop dat iedereen dit leest en er ook iets mee doet. Het is inderdaad zeer irritant, als je slaapkamer en zolder regelmatig naar rook van de houtkachels ruikt. En dan heb ik het nog niet over de gezondheidsproblemen gehad. Dus: lieve medebewoners, niet meer of een stuk minder stoken. 💋
21-nov.-2020 11:09
Wil je reageren? Meld je dan aan.