Bericht

BurenDag programma op 28 september

Geplaatst op 10 september 2019, 16:01 uur

Ook dit jaar kent de burendag een uitgebreid programma.

Zaterdag 28 september beginnen we van 10.30 tot 12.00 uur met een plantenruilbeurs bij de bloe-mentuin en vanaf 11.00 uur met kinderspelen bij de spin in de groe-ne long.

Om 12.00 uur begint het optreden van het Woensels muziekkorps bij de bloementuin. Vandaar lopen zij al musicerend via de spin naar De Mortel.

Daar gaat het programma vanaf 12.30 uur verder met voor ieder wat wils.
Zo is er een djembé workshop, er is line dance, een sport clinic en mu-ziek met dj Mark. Er is soep van Dianne en diverse activiteiten pre-senteren zich. Voor de kinderen is er een springkussen, een clown en kan er geschminkt worden.
Al deze activiteiten zijn gratis!

We zoeken de beste voice kid van Achtse Barrier. Kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen zich hier voor opgeven. (zie hiervoor pagina 5 in Brierke, online zie home pagina links naast foto).

Verder zal Erica Goudsmit die dag een schilderworkshop te geven. Zij is kunsthistoricus, woonachtig in onze wijk en heeft zelf les gevolgd in België aan de academie.
Zij wil de workshop starten op 28 september om 13.00 uur en dit duurt tot ongeveer 15.30 uur. Er kunnen maximaal 10 personen deel nemen en dit bij inschrijving, dus stuur snel een e-mail, want vol=vol.
Er wordt een eigen bijdrage ge-vraagd van € 5,00 voor materiaal.
Inschrijven kan tot 15 september via d.ossewaarde@lumenswerkt.nl.
Deelnemers moeten meenemen:
• Plankje in ongeveer A3 formaat (ca. 30x40 cm)= 2 x A4 formaat.
• Objecten die zij willen schilderen (of meerdere objecten, schalen, potjes, flesje o.i.d. in zo rustig mogelijke kleuren. Fruit mag ook. Dit maakt stilleven).
• Klein bakje/emmertje (0,5 liter) t.b.v. water.
• Doekje of keukenrol om penselen mee af te vegen.

Wijkbewoner Marieke Vermeulen wil graag de buurtbewoners laten proe-ven en inspireren met een work-shop tekenen vanaf 13.00 uur.
Zij presenteert dan ook wat eigen werk.
Ben je benieuwd kijk even op haar website: www.puko.nl/marieke of bezoek de Catharinakerk waar zij vanaf 3 september poseert met haar eigen werk, dit duurt tot 29 september.
Deze workshop wordt gratis aange-boden, dus ben er op tijd bij. Het duurt zo’n 2,5 uur en dit kan niet zonder inschrijving, er kunnen maximaal 8 personen deelnemen vanaf 18 jaar.
Inschrijving stopt op 24 september en kan via de e-mail naar: d.ossewaarde@lumenswerkt.nl.

Illustration
 
Deel dit: