Nieuw bericht

Helft woninginbraken in AB via flipperen...

geplaatst op 14 februari 2020, 11:52 uur, door Martin Redactie ABinfo

Tot nu toe is in onze wijk dit jaar 4 keer ingebroken waarvan twee keer via flipperen aan de voorzijde en twee keer door braak aan de achterkant. Een van deze twee keer werd voortijdig gestaakt en nu zitten de bewoners 'alleen maar' met braakschade. Slachtoffers van woninginbraken weten overigens maar al te goed dat de emotionele schade veel groter is dan de materiële schade.

Flipperen, het met een buigzaam plastic kaartje open duwen van het loopslot van de voordeur, is heel gemakkelijk te voorkomen: trek of duw de voordeur niet alleen dicht, maar draai die ook ALTIJD op slot! Dan heeft de flipperaar geen kans met deze methode. Goed hang- en sluitwerk is daarbij natuurlijk ook van belang.

Inbrekers moeten, zeker aan de voorkant, snel binnen kunnen; de kans op ontdekking door iemand die door de straat komt is immers erg groot. En met flipperen duurt het geen 30 seconden. Een ervaren flipperaar, die zijn leven gebeterd heeft en tegenwoordig demonstraties geeft op politievoorlichtingsbijeenkomsten, flipperde 10 willekeurige woningen open met een gemiddelde 'werktijd' van 23 seconden per object.

Opvallend is ook dat van de 7 auto-inbraken in de periode 1 januari tot nu er 4 in één nacht hebben plaatsgevonden en 2 precies een week later in de nacht van maandag op dinsdag. De zevende vond plaats in de nacht van dinsdag op woensdag.

Als je een vreemde situatie aantreft kun je bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Is de situatie verdacht of ben je getuige van een misdrijf? Bel dan met de politie op 112.

Foto