Aanbod

Huishouding en klussen

Informatie van WijEindhoven

Huishouding en klussen

Lukt het u door omstandigheden niet uw huishouden te doen of bepaalde klussen in huis af te ronden? WIJeindhoven kan u ondersteunen met het vinden van een passende oplossing.

Vrijwilligers
Voor klussen in huis kan WIJeindhoven beroep doen op organisaties die werken met vrijwilligers. Zo werken we bijvoorbeeld veel samen met stichting Present, de Vrijwillige Hulpdienst of We helpen.nl. Op de website eindhoven.steunwijzer.nl vindt u veel organisaties die ondersteuning bieden op verschillende leefgebieden werken met de inzet van vrijwilligers.

"Wijmatchen"
Omdat WIJeindhoven bij veel mensen uit uw wijk thuis komt, kennen we samen aardig wat mensen met ieder hun eigen kwaliteiten. De app WIJmatchen is speciaal ontworpen voor de generalisten van WIJeindhoven. Deze gebruiken wij om vraag en aanbod van inwoners uit heel Eindhoven aan elkaar te koppelen.

Gascogne / De Witte Werkster
Voor alle inwoners in Eindhoven zijn er twee organisaties die voor een zeer voordelig tarief hulp in de huishouding verzorgen. Hiervoor is geen indicatie nodig van WIJeindhoven. Voor slechts € 13,50 per uur heeft u een hulp in de huishouding. Kijk voor meer informatie op www.gascogne.nl of www.ikzoekeenwittewerkster.nl.

Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO)
Wanneer u door omstandigheden zoals bijvoorbeeld lichamelijke of psychische gezondheid uw huishouden niet zelf kunt doen, kunt u mogelijk aanspraak maken op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) van de Gemeente. Hiervoor kunt u zich aanmelden bij WIJeindhoven. Een generalist komt dan bij u thuis, om de situatie met u te bespreken en te onderzoeken waar u mogelijk recht op heeft.

 

locatie 
Wijkcentrum De Mortel
Illustration
 
Geplaatst op 20 januari 2019, 16:22 uur
Deel dit: