Bericht

Regionale Fietsroute F2 over Oude Bosschebaan en Spaaihoefweg

Geplaatst op 8 juli 2021, 10:21 uur

De regionale fietsroute (F2) verbindt ’s-Hertogenbosch met Eindhoven via Vught, Boxtel en Best. Deze directe fietsroute volgt grotendeels bestaande fietspaden langs de A2. Die paden worden verbeterd om fietsen nog aantrekkelijker, veiliger en comfortabeler te maken.

Het deel van de fietsroute in Eindhoven loopt vanaf Eindhoven CS richting Best, over de Montgomerylaan, Europalaan, Berlagelaan en over de Oude Bosschebaan naar de Achtse Barrier. Hier zijn twee alternatieve routes, eentje verder over de Oude Bosschebaan en dan via de Spaaihoefweg naar de Boschdijk en de andere via de Marathonloop naar de Boschdijk.

Op een aantal delen van de fietsroute in Eindhoven worden aanpassingen of verbeteringen uitgevoerd. Zo hebben de aanpassingen op de fietsroute rondom de Spaaihoefweg en de Europalaan waarschijnlijk enige gevolgen voor de omgeving.

Op 5 juli organiseerde de gemeente een (on-line) informatieavond voor de bewoners van de Spaaihoefweg. Helaas weinig deelnemers, alleen het LTAB gaf blijk van interesse. In de presentatie (zie bijlage) worden twee varianten voor de nieuwe fietspaden op de Spaaihoefweg getoond.

Variant 2 (fietspad in 2 richtingen over de noordelijke rijbaan) heeft de voorkeur boven variant 1 (Fietsstraat over een parallelweg).

Vanuit het LTAB is nog een derde variant voorgesteld. I.p.v. 2 x 2 rijstroken (autoverkeer) naar  2 x 1 rijstrook (autoverkeer) met ernaast 1 fietspad. Deze derde variant wordt nu ook door de gemeente uitgewerkt. Het kruispunt met de Fransebaan krijgt ook de nodige aandacht.

Verder is het van belang te weten, dat binnen dit project ook het kruispunt van de Oude Bosschebaan met het Savoiepad wordt aangepast om de situatie veiliger te maken, met name een beter zicht op het kruisend verkeer. Hier vraagt het LTAB al jaren om.

Reacties kunnen nog tot 14 juli gestuurd worden naar e-mailadres fietsroutedbehv@eindhoven.nl 

Wordt vervolgd.

Illustration
 
Documenten
Deel dit: