Bericht

Buurtschap te Veld (positief besluit haalbaarheid)

Geplaatst op 1 november 2020, 14:27 uur

Geachte heer/mevrouw,

Zoals u weet zijn er plannen om aan de Castiliëlaan Buurtschap te Veld te ontwikkelen. Deze week is hierin een grote stap gezet. Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Eindhoven heeft ingestemd met de verdere planvoorbereiding voor Buurtschap te Veld. De haalbaarheidsfase is daarmee positief afgesloten. Dit betekent dat we verder kunnen met de voorbereidingen die nodig zijn om het project echt op te starten. Al eerder is binnen de regio besloten dat de tijdelijke woningen 30 jaar op deze locatie kunnen blijven staan, daarvoor was sprake van een maximale termijn van 15 jaar.

Wat zijn de volgende stappen?
Ook in de volgende fase werken gemeente Eindhoven, de corporaties Woonbedrijf en ’thuis en de overige betrokken partijen nauw samen in deze gebiedsontwikkeling van 650-700 tijdelijke woningen. Eind januari van 2021 beslist de Raad over deze ontwikkeling. Vooruitlopend op dit besluit wordt gestart met de voorbereidingen voor het aanpassen van de bestemming en het bouw- en woonrijp maken van het gebied.

Wat is de planning?
Zodra de nodige procedures zijn doorlopen kunnen we starten met de bouw. We verwachten dat de eerste woningen in de eerste helft van 2021 gebouwd kunnen worden.

Hoe informeren we u verder?
Wij willen ook de komende periode waarin we de plannen verder uitwerken goed contact met u houden. Wij kunnen (door corona) helaas voorlopig geen fysieke bijeenkomsten organiseren. Wij zullen daarom op andere wijze met u contact zoeken, om zo toch uw reacties en ideeën te horen, en u te kunnen informeren over de voortgang van de plannen.
Mocht u in de tussentijd vragen hebben neem dan contact op met buurtschapteveld@woonbedrijf.com.

Met vriendelijke groet,

Stefan Schuwer    Stefanie Gijsbers
gebiedsontwikkelaar Stichting Woonbedrijf SWS.Hhvl    Projectmanager Gemeente Eindhoven Mede namens ’thuis

Illustration
 
Deel dit: