Activiteit

Urban Dansdagen 2021

zondag 6 juni 2021 , 10:00 - 0:00 uur

Urban Dansdagen kondigt een uitgebreid online programma aan voor juni 2021

Netflix voor urban dans; dat is het idee van de Urban Dansdagen 2021. Samen met het nieuwe platform New Dance TV zal het festival vanaf 6 juni 2021 digitaal plaatsvinden. Het festival zou initieel plaatsvinden in januari 2021, maar werd vanwege de ontwikkelingen rondom covid-19 verplaatst naar juni.

De belangrijke pijlers van Urban Dansdagen 2021 zijn het het NK Breakdance (Dutch Bboy Championships), HipHop Kingz en Open Your Mind. Daarnaast kan het publiek online intunen en de beste urban dans theatervoorstellingen, video's en documentaires bekijken vanuit huis, of luisteren naar talks over urban dans in al haar vormen. 
 

THEATERVOORSTELLINGEN ON DEMAND
 Tijdens de Urban Dansdagen krijg je de kans de beste urban dans theatervoorstellingen van Nederlandse bodem te herbeleven. Meerdere theaterstukken zijn tijdelijk online te bekijken, waaronder Elements of Freestyle van ISH DANCE COLLECTIVE, Boredom 2.0 door Simon Bus en Roy Overdijk en Blurred Lines van Redo & Dominique Vleeshouwers.

Check uitzendschema
 

COMPETITIES & BATTLES

DBC NK Breakdance lanceert 6 juni
Tijdens de 20e editie van het DBC NK Breakdance (Dutch B-boy Championships) strijden crews uit het hele land om de meest prestigieuze breakdance titel van Nederland. Het kampioenschap bestaat sinds 2000 en is al jaren de belangrijkste Nationale Breakdance Competitie van Nederland. Bekende crews als The Ruggeds, Hustle Kids en top BBoys als Justen Beer, Kid Colombia en Lorenzo Caboni wisten de NK titel eerder op hun naam te zetten. DBC vindt voor de vierde keer plaats tijdens de Urban Dansdagen.

Open Your Mind lanceert 10 juni
Open Your Mind is een dansbattle in het categorie experimental, in andere woorden: danscultuur voor de meest creatieve en uitgesproken dansers uit de dans scene. Open Your Mind is dé plek voor dansers die als “anders”, “raar” of “vreemd” worden bestempeld en waar alle soorten dans onder de paraplu ‘urban’ een plek krijgen om te experimenteren en te leren van elkaar. 

HipHop Kingz lanceert 15 juni
Voor de tweede keer aanwezig bij de Urban Dansdagen: HipHop Kingz. Een choreografie competitie waarbij verschillende trio’s hun choreografie tonen aan de juryleden. 
 

TALKS
 Naast kijken gaan we ook luisteren naar talks over urban dans. Onder de noemer #BRAINCANDIES LARGE nemen dansers en experts je mee in hun verhalen. Cristian Boscheri vertelt over hiphop projecten die hij op verschillende plekken in de wereld deed en over zelf het idee te hebben om te ondernemen binnen de danswereld. Nita Liem vertelt over het 20-jarig bestaan van het collectief Don’t Hit Mama en pionieren in hiphop danstheater. Bojana Bauer vertelt over de urban dans binnen de onderwijssector. Tot slot kun je luisteren naar de talk van Giovani Vreede waarin hij je meeneemt naar de Japanse hiphop scene.

Check uitzendschema 

DOCUMENTAIRES & KORTE FILMS 

In samenwerking met Summer Dance Forever, Cinedans en DOX presenteren we online een zestal documentaires en korte films tijdens de Urban Dansdagen: Ikikata – A way of life, WE LIVE THIS, REACH, Farm of memories, Revivre la scene x Apaches en Sandwichmaker.

Meer informatie over het programma en het uitzendschema vind je op www.urbandansdagen.nl

 
 

Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: