Dit project is afgerond
Project

Vrienden van AutoMaatje

Geplaatst op 21 december 2020, 16:17 uur

AutoMaatje is een idee van de ANWB om mensen zonder auto en autobezitters bij elkaar te brengen. Het idee is even simpel als grandioos! Behalve een leuke autorit kun je er ook nog vriendschap aan overhouden.

Voor mensen op gevorderde leeftijd en zonder rijbewijs kan een afstand van enkele kilometers toch mijlenver zijn. Lopen is vaak te vermoeiend, fietsen te gevaarlijk, het openbaar vervoer vergt erg veel tijd en een taxi is nogal duur voor zo’n relatief kort ritje. 

Dan komt AutoMaatje040 in beeld.
De 'klant' (bij ons heet die fan) meldt de rit bij de coördinator aan en die zoekt dan een vrijwilliger (vriend) chauffeur die met eigen auto deze rit wil rijden. Uiteraard worden de kosten van de rit vergoed door de fan. Op dezelfde manier wordt de terugrit geregeld.
Een rit aanvragen kan telefonisch op alle werkdagen tussen 09:00 en 13:00 uur en bovendien op maandag, dinsdag en donderdag van 13:00 tot 17:00 uur op telefoonnummer 06 3961 9255.

Initiatief gestart in Eindhoven Noord
Na de succesvolle start in Achtse Barrier en Blixembosch heeft de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven de organisatie van AutoMaatje per 1 mei opgepakt en toegevoegd aan haar bestaande Maatje040 projecten onder de naam AutoMaatje040. Daarmee kan het initiatief verder uitgerold worden oven heel Eindhoven en kunnen ook meer mensen gebruik maken van deze service.

Vrijwilligers die zich willen aanmelden als chauffeur komen 'in dienst' bij de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven, waardoor ze ook verzekerd zijn en professionele ondersteuning krijgen in de vorm van training, evaluatie, verzekering en de kosten van een verklaring omtrent gedrag (VOG). Ook worden de vrijwilligers regelmatig uitgenodigd voor een bijpraatsessie. Vraag informatie aan op: 06 3961 9255. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

 

 

Doelgroep
Volwassenen, Senioren
Klaar
Illustration
 
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Martin van de Goor

Project volgens planning

AutoMaatje van start


Op 1 oktober is in Achtse Barrier en Blixembosch gestart met het project Vrienden van AutoMaatje. Vrijwillige chauffeurs brengen minder mobiele buurtbewoners naar een afspraak met een dienstverlener of voor een bezoek aan familie of vrienden, of gewoon voor boodschappen naar ee...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Martin van de Goor

Project achter op planning

Enkele van de vrijwillige chauffeurs behoren zelf tot de risicogroep en hebben er voor gekozen om hun diensten nog niet aan te bieden. Maar de meerderheid vindt de getroffen maatregelen en bijpassende voorzorgen voldoende zekerheid bieden voor hun passagiers en henzelf. Maatje040, die de organisatie...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina
2 reacties

Marian van der Woude

za 16 maart 2019 18:47
Intussen probleem opgelost, bedankt! ik heb me opgegeven.

Douwe grenzenberg

ma 11 november 2019 17:35
Goedeavond, ik ben Debbie, woont sinds 5 jaar in Narbonnehof, is de automaatje ook voor buiten Eindhoven vervoeren, voor noodsituatie's..Laat het weten, alvast bedankt

Martin van de Goor

ma 11 november 2019 18:03
Dag Debbie,

AutoMaatje kan zeker ook buiten Eindhoven zonder enige beperking, op voorwaarde dat de vrijwillige chauffeur dat wil doen.
We vragen wel om twee dagen van tevoren te boeken om de centrale de gelegenheid te bieden om een chauffeur te zoeken om een rit te rijden. Dus voor (acute) noodsituatie... lees meer