Activiteit

Mezenkasten (gratis) tegen de eikenprocessierups ( afhalen uit auto )

zaterdag 14 maart 2020 , 14:00 - 16:00 uur

Het LeefbaarheidsTeam AB (LTAB) en de stichting Financiën WijkActiviteiten AB (SFWAB) stellen 100 koolmezennestkasten gratis ter beschikking.

Heeft u een goede (enigszins dikke) boom ( liefst eikenboom ) bij uw huis staan en wilt u de kast zelf ophangen, dan kunt u gratis een mezenkast krijgen.  

Eikenprocessierupsen kunnen in de zomer vervelende overlast geven en ook in de Achtse Barrier lijkt die overlast ieder jaar toe te nemen. De meeste klachten bestaan uit jeuk en beschadiging van de huid, zowel bij mensen als bij dieren. De klachten kunnen maandenlang aanhouden. Behalve de huid kunnen ook ogen en luchtwegen geïrriteerd raken. De klachten worden veroorzaakt door de microscopisch kleine, pijlvormige brandharen van de rups.

Vogels en met name mezen zijn vijand nummer één van de eikenprocessierupsen, die -zoals de naam al zegt- voornamelijk voorkomen in eikenbomen. Hoe meer mezen op het juiste moment in een eikenboom zitten, hoe minder rupsen er uiteindelijk zullen zijn. 

Ophalen, zaterdag 14 maart van 14:00 - 16:00 uur, bij  wijkcentrum De Mortel (Parkeerplaats Canterhoef). I.v.m het coronavirus moeten de deelnemers zelf het kastje uit de dozen halen, dus wordt niet uitgereikt.

Breng het aanvraagformulier ingevuld mee zodat wij weten waar de kasten hangen. Zie document hieronderaan deze pagina.

Vereisten, direct, de kast ophangen. Ingang mag niet op het zuiden zijn (te warm) en in september de kast schoonmaken. Ook graag melden of er een broedpaar in de kast gekomen is en het succes.

Alleen op = op!

Locatie
parkeerplaats Canterhoef
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit:
1 reactie

peter van der Linden

di 10 maart 2020 16:06
Goed idee