Bericht

Gezonder leven, stap voor stap

Geplaatst op 17 februari 2023, 16:34 uur
Illustration

Iedereen wil fit en gezond zijn. Daar kun je zelf veel aan doen. Wij helpen je met jouw STAP naar gezonder.

Om je te helpen is de website www.destapnaargezonder.nl gelanceerd in de gemeente Eindhoven.

Over DE STAP
De website DE STAP Naar Gezonder helpt je met het zetten van stappen naar een gezonder leven. Dit helpt je om je fitter en gelukkiger te voelen. Je vindt op deze website tips, activiteiten en handige hulpmiddelen waarmee je direct aan de slag kunt. Zonder dat je daarvoor eerst naar je huisarts, je zorgverzekeraar of een andere plek hoeft. Het gebruik van de website is helemaal gratis. Wel tonen we soms activiteiten of andere hulpmiddelen waarvoor een financiële bijdrage gevraagd wordt.

Een voorbeeld: je wilt je lichamelijk fitter voelen, maar weet niet goed waar je moet beginnen. Je gaat naar destapnaargezonder.nl en klikt op ‘Ik wil gezond en fit zijn’. Je krijgt dan gelijk een paar tips en kunt kiezen uit onderwerpen waarmee je iets wilt doen. Bijvoorbeeld ‘Gezond eten en drinken’ of ‘Lekker slapen’.

Meer dan een website
DE STAP Naar Gezonder is meer dan een website. Het is de naam van een ‘beweging’ die zich richt op het verbeteren van de gezondheid in de Brainport-regio; dit zijn de gemeenten in het zuidoosten van Brabant, waaronder Eindhoven. Aan de beweging nemen inmiddels meer dan 80 organisaties (‘partners’) deel, dit zijn huisartsengroepen, gemeenten en zorg- en welzijnsinstellingen, maar ook zorgverzekeraars, bedrijven en onderwijsinstellingen.

Deel dit: