Bericht

Een verbindend 2022 vol herinneringen

Geplaatst op 30 december 2022, 14:37 uur
Illustration

In de Gascognehof hebben we het afgelopen jaar de nodige mooie activiteiten gehad. Onder andere het lentefeest, buurttafels schilderen, de burendag en deze maand de diverse kerstactiviteiten. En er zijn in onze straat ook de nodige projecten gestart. Zo zijn we onder andere bezig met de ontwikkeling van een buurttuin. Met behulp van het SFWAB hebben we een boekje gemaakt over alles wat er inmiddels in onze straat gebeurt. En dat is nogal wat waardoor dit boekje. “ondertussen in de Gascognehof” zomaar 20 pagina’s telt!  

Een attentie voor alle straatgenoten
Een tijdje geleden ontstond het idee om een goodybag te maken. Voor alle straatgenoten een leuke persoonlijke attentie in de decembermaand. Wat zat er in de goodybag: het boekje, een kerstbal (daarover lees je hieronder meer… ) en voor iedereen iets lekkers. Wat werd dat hartelijk ontvangen!

Onze eigen straat-kerstboom 
Ooit heeft een bewoner een kerstboom met kluit in het plantsoen geplaatst bij de speeltuin in de Gascognehof. Hij staat er al jaren, is inmiddels een meter of 5 hoog, hij hoort in onze straat. 

Ieder jaar wordt onze kerstboom versierd met grote ballen, veel lampjes en van alles en nog wat. En ook dit jaar was het weer zover. Op 10 december hadden we weer onze kerstboom versiermiddag. 

Voor iedereen die dan meehelpt en komt aanmoedigen bakt buurman Frans weer de lekkerste pannenkoeken en zorgt buuf Margo voor heerlijke warme chocolademelk. Het vroor die  middag drie graden dus tja, wel koud buiten. Maar… hup, mutsen op, handschoenen aan, een kerstmuziekje erbij en zo hadden we weer een supergezellige buurtmiddag in de Gascognehof. 

Kerstgedachten
Geïnspireerd door het TV programma Joris’ Kerstboom, wilden we dit jaar graag gezamenlijk onze Gascogne-kerstboom omtoveren in een kerstboom met mooie herinneringen, hoopvolle wensen en liefdevolle boodschappen. Zo’n wenskerstbal moet je dan zelf maken, een mooi moment om even stil te staan bij de vraag “Voor wie heb ik een kerstgedachte, wie wil ik in het licht zetten?” Die kerstbal waar je zelf vorm en inhoud aan kon geven zat natuurlijk al in de goodybag en inmiddels hangen er tientallen wenskerstballen in de boom. Prachtig!

Kerst in de Gascognehof
17 december hadden we onze “Kerst-in-de-Gascognehof” buurtactiviteit. Het vroor weer drie graden en toch, wat was het druk mensen! Buiten rond onze kerstboom kon je je verwarmen bij de vuurkorven. Onder het genot van kerstmuziek, vers gemaakte soep, chocolademelk met slagroom voor de liefhebbers en warme glühwein was het goed toeven. 

Met onze straatbakker Hans konden de kinderen broodjes bakken boven het open vuur, super leuk! Deeg op een stok boven het vuur en als hij gaar was een knakworst erin of met boter en jam. Heel lekker!

We hadden alle voorbereidingen getroffen om met elkaar kerststukjes te maken, buiten… Dat bleek bij nader inzien bij min drie graden geen goed idee en een van de bewoners had daarom haar huis opengesteld. De huiskamer daar werd spontaan omgetoverd tot een soort van bloemisterij. Wat hadden we een berg materiaal! Bakjes, oase, kaarsen, bergen kerstgroen en decoratiemateriaal en wat was het daarbinnen ook volle bak en lekker warm mede door de houtkachel; oergezellig!

In de Gascognehof hebben we een gemeenschappelijke topkerst gehad. We wensen allen een mooie, veilige jaarwisseling en alle goeds voor 2023!

Petit Comité Gascogne. 

 

Heel veel dank aan Jumbo Biarritzplein, De Klerk bloemsierkunst en interieurbeplanting, het Boerdereike, het LTAB en de SFWAB voor de ondersteuning van al onze kerstactiviteiten. 

 

Deel dit: