Bericht

Burendag 2022 in de Gascognehof

Geplaatst op 26 september 2022, 11:45 uur
Illustration

Afgelopen weekend was het weer landelijke burendag. In de Gascognehof doen we daar natuurlijk aan mee en hadden we een spelletjesmiddag voorbereid voor 24 september, de zaterdagmiddag. Die ochtend was het echter slecht weer. Het was best koud en er viel al zoveel regen dat we niet eens fatsoenlijk konden gaan opbouwen. Een snel buurtoverleg volgde en we besloten om de burendag te verschuiven naar de zondagmiddag. Blixemactie: snel de berichtjes geprint en met een paar bewonwers alle brievenbussen langs. 

En wat heeft die beslissing goed uitgepakt zeg! We hadden afgelopen zondag prachtig weer en de opkomst was overweldigend. Het was een drukte van jewelste. Bewoners speelden spelletjes met elkaar, jeu-de-boules, sjoelen, tafeltennis etc. Voor de kinderen was er van alles te doen, kleuren, knutselen etc. Niet alleen de "oudere garde" was aanwezig maar juist ook de vele jonge gezinnen met kinderen waren erbij. Oude contacten werden weer opgehaald, nieuwe contacten worden gemaakt en ook hebben we enkele nieuwe bewoners in de straat die we zo beter leren kennen. Een ontspannen gelegenheid om bij te kletsen, elkaar weer beter te leren kennen.  

En natuurlijk hebben we onze nieuwe buurttafels in gebruik genomen. (lees hier meer over een eerdere activiteit: https://achtse-barrier.nl/message/70912/schildermiddag-in-de-gascognehof )

Al met al kijken we terug op een zeer geslaagde burendag 2022. Op naar de volgende activiteit: Kerst-in-de-Gascognehof.

Deel dit: