Bericht

Wijkagent Paul van Oort aan het woord

Geplaatst op 8 april 2022, 12:24 uur
Illustration

1 april is de dag van de grappen en grollen, de dag van de lach. Die lach die sinds vorige week zelfs in de bus en de trein weer te zien is, nu het mondkapje ook daar niet meer gedragen hoeft te worden. Zo goed als alle maatregelen zijn de prullenbak in, laten we hopen dat deze er nooit meer uit hoeven te komen.

Corona zal voorlopig nog niet verdwenen zijn, maar we leren er steeds beter mee leven.

Waar wij een nare periode afsluiten beleven ze in Oekraïne een gitzwarte periode in hun geschiedenis. Zo veel slachtoffers door een oorlog, al die mensen die op de vlucht zijn geslagen om aan het geweld te ontkomen. Ongetwijfeld worden er in de wijk op verschillende adressen mensen opgevangen bij mensen thuis, om ze een warm bed, eten en een dak boven hun hoofd te bieden. Laten we na de coronaperiode, waarin we op onze landgenoten moesten letten door bijvoorbeeld eenzaamheid, nu extra letten op al die mensen die het oorlogsgebied in Oekraïne hebben moeten ontvluchten.

Ook nog even aandacht voor iets anders. We zien een stijgende lijn in diefstal van accu’s van elektrische fietsen. Het speelt door heel Eindhoven maar we merken dat vooral in het Winkelcentrum Woensel en de Achtse Barrier veel accu’s gestolen worden. Als je accu gestolen wordt kan dit al snel oplopen in een paar honderd euro aan schade.

Wat kan je zelf doen tegen diefstal van de accu?

- Neem je accu (ondanks dat deze zwaar is…) mee indien je jouw elektrische fiets ergens stalt.

- Stal je fiets op een beveiligde plek. Laat hem niet onbeheerd achter.

- Bevestig op de een of andere manier een extra slot aan de accu en de elektrische fiets. Denk bijvoorbeeld aan zelf een lusje op de accu lassen en daar een slot doorheen te bevestigen aan de fiets.

- Neem het display mee die bevestigd zit op de fiets. Dit maakt de diefstal van de accu niet moeilijker maar we zien ook terug dat displays gestolen worden.

Heb jij een goed idee om diefstal van accu’s moeilijker te maken? Laat het me weten!

Tot de volgende keer.

Paul van Oort

Deel dit: