Bericht

De Contactcirkel Rode Kruis Brabant-Zuidoost

Geplaatst op 22 februari 2022, 13:30 uur
Illustration

Dagelijks contact

Vindt u het ook zo prettig om elke dag even iemand te spreken? Het hoeft geen lang gesprek te zijn, maar in de ochtend even persoonlijk contact zodat iemand weet dat u ‘s morgens goed bent opgestaan en dat alles oké is. Of zodat het opgemerkt wordt, als u bijvoorbeeld eens valt. Want ben nou eerlijk: als u alleen woont kan dat zomaar gebeuren. 
Precies daarvoor heeft het Rode Kruis Contactcirkels. Als u deelneemt aan zo’n Contactcirkel wordt u  iedere dag op een vast tijdstip gebeld Als het niet lukt om contact met u te krijgen, alarmeert de cirkel uw contactpersoon om even een kijkje bij u te nemen. U wordt dus niet zomaar vergeten.

Voorkomen van noodsituaties

De Contactcirkel is vooral gericht op het voorkomen van noodsituaties. Dat het ook helpt tegen eenzaamheid is een mooie bijkomstigheid. In de 30 jaar dat Lien, (één van de vrijwilligers) dit werk doet, maakte ze één keer mee dat iemand ’s nachts zijn heup gebroken had, en twee keer dat iemand in zijn slaap was overleden. “Gelukkig dat wij er waren!  Het raakt je, want je bouwt toch een band met de deelnemers op!”

“Het bevalt uitstekend!”

Eén van de deelnemers kwam met de Contactcirkel in aanraking nadat haar man overleed. Door zijn ziekte en opname in een verpleeghuis voelde mevrouw zich eenzaam. Hoewel zij zelfstandig woont en veel bezigheden heeft, miste zij toch een dagelijks contact. Het geeft haar ook een veilig gevoel in geval van een noodsituatie, die gelukkig nog nooit voorkwam. “Het bevalt mij uitstekend, die telefoontjes!”

Wilt u ook deelnemen? 

Neem contact op met het Rode Kruis Brabant-Zuidoost via 040-2443311 of contactcirkel.brabantzuidoost@rodekruis.nl

Deel dit: