Bericht

Afvalinzameling Cure

Geplaatst op 10 december 2021, 12:41 uur
Illustration

Grijze en groene bakken 
Tijdens 1e Kerstdag (zaterdag 25 december) en Nieuwjaarsdag (zaterdag 1 januari), zamelt Cure geen afval in. Wordt uw container voor restafval of GFT normaal gesproken op zaterdag geleegd? Biedt uw container op de eerst volgende reguliere inzameldag weer aan. 

Let op!  GFT inzameling in de winter 1x per 4 weken

In de maanden december, januari en februari passen we de inzameling van het GFT-afval aan. We komen dan één keer per 4 weken langs om uw groenbak te legen. Omdat er in de wintermaanden veel minder tuinafval is, zijn de meeste GFT-containers na 2 weken nog maar halfvol. Het is daarom efficiënter om de bakken om de 4 weken op te halen. Bovendien worden tussen 7.500 en 9.000 voertuigkilometers (en de bijbehorende CO2 uitstoot) uitgespaard. In maart 2022 gaat het normale ophaalschema weer in.

Inzameling oud papier huis-aan-huis vervalt
De inzameling van het oud-papier vervalt op Kerstavond (vrijdagavond 24 december), 1e en 2e Kerstdag en op oudejaarsavond (vrijdagavond 31 december) en Nieuwjaarsdag. Deze ophaalmomenten worden niet ingehaald.

Inzameling kerstbomen in Eindhoven
Op 8 januari 2022 tussen 10.00 en 16.00 uur haalt Cure de kerstbomen op. Hiervoor komen in verschillende buurten in Eindhoven inzamelplekken waar u uw kerstboom neer kunt leggen. 
De locaties van de inzamelplekken vindt u in onderstaand overzicht.

zie: Locaties inzameling kerstbomen

Milieustraten 
Milieustraat Lodewijkstraat en Milieustraat Acht zijn gesloten op 25 en 26 december en op 1 januari. Op 24 en 31 december sluiten de milieustraten om 16.00 uur. Vanwege verwachte drukte zijn in de week vanaf 27 december de beide milieustraten open vanaf 10 uur in de ochtend. Vanaf 2 januari 2022 hebben beide milieustraten in Eindhoven nieuwe openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10 uur tot 17 uur. Op zaterdag van 9 uur tot 17 uur. Op zondag zijn beiden locaties gesloten.

De afvalkalender.

Deel dit: