Bericht

Wijkagent Paul van Oort aan het woord

Geplaatst op 8 november 2021, 11:16 uur
Illustration

Toen ik 16 jaar geleden bij de politie begon was dat met zo’n beetje dezelfde motivatie als veel van mijn startende collega’s. Ik wilde mensen helpen, wat voor een ander betekenen en natuurlijk boeven vangen. In die 16 jaar heb ik dat in ieder geval gedaan, en nog steeds haal ik daar veel energie uit. Als wijkagent probeer ik midden in de wijk te staan, in contact met de wijkbewoner. Ik wil graag bijdragen aan een fijne en veilige wijk, waar iedereen met plezier kan wonen. Boeven (in alle soorten en maten) vangen hoort er dan ook bij, want zij kunnen zorgen voor onrust in de wijk. Daarmee help je anderen door de rust terug te brengen in de straat. Daar doe ik elke dag keihard mijn best voor.

Tijdens de politieopleiding krijg je over diverse vakgebieden les, met als doel het klaar stomen om op straat te kunnen werken in alle denkbare situaties. Van aanhouding tot reanimatie en van burenruzie tot horeca op Stratumseind. Altijd waakzaam en/of dienstbaar zijn. Niet alles kun je leren op de politieacademie, iedere situatie is anders en vraagt om een andere aanpak. Door het gewoon te doen krijg je steeds meer ervaring en kun je verschillende situaties op waarde inschatten. Als wijkagent is dit niet anders, ook daar is het continue schakelen tussen situaties, van het terugdringen van inbraken tot aan aanpakken van ondermijnende criminaliteit.

Als beginnende agent begin je meestal in de incidentenafhandeling waarbij je reageert op meldingen die gedaan worden door inwoners uit de hele stad. Daarnaast werk je in de horeca, kun je bij de ME en werk je bij voetbalwedstrijden en evenementen. Het is snel schakelen, en dat is juist zo mooi aan dit vak: elk uur is anders. De saamhorigheid is groot. We helpen elkaar en evalueren samen: wat ging er goed, wat gaan we volgende keer beter doen? Zo groeien we ook als team en groei je als individu.

Als politie zijn wij altijd op zoek naar de juiste mensen en zijn we ook actief aan het aannemen. Kijk goed welke politieopleiding het beste bij je past.

Je kunt je inschrijven als je voldoet aan de minimale eisen van de opleiding. In de beschrijving van het beschikbare opleidingsaanbod staat welke specifieke eisen of voorkeuren er nog meer zijn. Kijk eens op https://kombijde.politie.nl/ voor beschikbare opleidingen en wie weet komen we elkaar in uniform tegen.

 

Tot de volgende keer!

Deel dit: