Bericht

Buurtschap "Te Veld"

Geplaatst op 30 juli 2021, 16:49 uur

Hoe zit het met de eerste 40 sociale huurwoningen?

Deze week krijgen de bewoners die in aanmerking komen voor een van de 40 woningen van Woonbedrijf bericht. Uit alle complete inschrijvingen via Wooniezie is voor deze sociale huurwoningen een selectie gemaakt. Daarbij is gekeken naar de inschrijftijd en naar de antwoorden op de motivatievragen en stellingen. Een proces dat zorgvuldig moet gebeuren en daarom ook wat tijd in beslag neemt.

Dit najaar kunnen de eerste bewoners in hun nieuwe huis terecht. In totaal komen er 250 sociale huurwoningen op Buurtschap te Veld. Deze worden aangeboden door Woonbedrijf en ‘thuis. Binnenkort maken we bekend wanneer de volgende ronde sociale huurwoningen beschikbaar komt. 

Ontdekwoning van Living LAB 040 iets voor jou? Informatiesessie in oktober
De eerste van de 119 ontdek-woningen van het Living LAB 040 worden dit najaar al verwacht. Wil jij weten hoe wonen in een van deze ontdek-woningen eruit ziet, hoe je als bewoner deelneemt aan experimenten? En hoe je voor een woning in aanmerking komt?  

Na eerste informatiesessie in mei, volgen er in de week van 18 oktober nieuwe informatiesessies. Wij vertellen dan van alles over het initiatief en het wonen in een Living LAB. Ook nodigen wij jou dan uit om jouw beeld over het wonen in de stad van morgen te delen. Wie weet nemen we jouw ideeën wel mee als experiment. Binnenkort volgt meer informatie over datum en programma. Meer informatie over het project en aanmelden? Zie de website van Living LAB 040.

Studio040 maakte een leuke reportage over de plannen van Minitopia binnen Buurtschap te Veld. Kijk je mee?

Omgevingsvergunning bouwen toegekend voor eerste fase

Eerder informeerden we u over de toekenning van de omgevingsvergunning ‘strijdig gebruik voor het gehele plangebied’ van Buurtschap te Veld.   Hiermee wordt de bestemming van de gronden geregeld. Om de woningen daadwerkelijk te kunnen gaan bouwen is een omgevingsvergunning bouwen noodzakelijk. 

Deze vergunningen worden in de komende tijd fasegewijs aangevraagd. Nu is er ook een omgevingsvergunning toegekend voor de eerste fase, het plaatsen van 40 woningen voor de duur van 30 jaar. 

Wat betekent dit?   Het toekennen van deze omgevingsvergunning maakt de bouw/plaatsing mogelijk van 40 woningen in de eerste fase van het project.

Waar kan ik de omgevingsvergunning inzien?   De omgevingsvergunning is vanaf 27 juli op overheid.nl gepubliceerd:  Gemeenteblad 2021, 249205 | Overheid.nl > Officiële bekendmakingen (officielebekendmakingen.nl). 

Hoe kan ik eventueel bezwaar maken?  U kunt binnen 6 weken na de dagtekening (23 juli 2021) van de beslissing schriftelijk bezwaar aantekenen bij de gemeente. 

Deel dit: