Bericht

Gemeentelijk zonnepanelenproject De Groene Zone verlengd tot april 2022

Geplaatst op 9 april 2021, 15:57 uur

Zonnepanelenproject De Groene Zone, gestart in 2018, gaat langer door. Het oorspronkelijke doel was om in drie jaar tijd 6000 woningen te voorzien van zonnepanelen. Omdat er nog plekken vrij zijn en er steeds meer gebruik gemaakt wordt van de regeling, is het project met één jaar verlengd. Onlangs werd de 3000e installatie geplaatst in Eindhoven.

“De Groene Zone biedt alle woningeigenaren veel gemak om hun woning te verduurzamen met zonnepanelen. Mensen kunnen gebruik maken van de lening tegen een lage rente. Voor mensen die zelf geen tijd of kennis hebben, is dit project een uitkomst. Mooi om te zien dat daar steeds meer gebruik van wordt gemaakt en dat we het project met een jaar kunnen verlengen”, aldus Maarten Pieters, wethouder Duurzame Ontwikkeling in Waalre.

Vanaf de eerste maand besparen
Met panelen van De Groene Zone leen je geld tegen een lage rente van 1,35% om zonnepanelen te plaatsen. Het contract sluit je af met de gemeente. Al vanaf de eerste maand heb je financieel voordeel: de aflossing van de lening is namelijk lager dan je huidige elektriciteitsrekening. Daarnaast word je als deelnemer volledig ontzorgd. De leverancier is al geselecteerd en het uitzoekwerk wordt uit handen genomen. Twaalf gemeenten in de regio Zuidoost-Brabant namen het initiatief voor deze aantrekkelijke regeling.

Beperkt aantal plekken per gemeente
Op www.degroenezone.nl is per gemeente te zien hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn. Drie van de 12 deelnemende gemeenten zitten inmiddels vol. In Eindhoven, Cranendonck, Asten, Best, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Someren en Son en Breugel kun je nog meedoen. Wil je ook zonnepanelen van De Groene Zone? Meld je aan via de website.

Illustration
 
Deel dit: