Bericht

Wijkagent Paul van Oort aan het woord

Geplaatst op 1 januari 2021, 13:43 uur

De eerste editie van dit jaar. Iedereen nog de beste wensen. Ik hoop dat we er een mooi jaar van kunnen maken, waarin we steeds iets meer terug kunnen naar het oude normaal. Want dat nieuwe normaal bevalt me nog steeds niet erg goed. We moeten hier samen doorheen, dit door onze schouders er onder te blijven zetten. Inmiddels is het vaccinatieprogramma gestart, laten we hopen dat dit goed blijft gaan, zodat iedereen snel gevaccineerd is. Dit gaat dan zeker bijdragen aan het terugkeren naar het oude normaal, waarbij je iemand gewoon weer een hand kan geven als je hem ziet of kan omhelzen als je hem of haar wil troosten. Waarbij de jeugd elkaar gewoon weer op kan zoeken om samen te chillen en waarbij mensen die niet geloven in Corona gaan inzien dat de ziekenhuizen weer op adem kunnen komen en de reguliere zorg weer opgepakt kan worden. Ik hoop dat ik in januari 2022 kan schrijven dat 2021 een fantastisch jaar is geweest waarbij de Achtse Barrier weer een stuk veiliger is geworden.

Afgelopen jaar zijn er diverse woninginbraken geweest, met name in de eerste maanden van het jaar en nog enkele inbraken in het laatste kwartaal. Ook zijn er diverse auto-inbraken geweest. Dit heeft eerder al de aandacht gehad in deze krant. Het lastige hieraan is dat het voornamelijk inbraken zijn in voertuigen waarbij airbags en audioapparatuur zijn weggenomen. Dit wordt vaak gedaan door “rondtrekkende” bendes, die daarvoor lastig in de kraag te vatten zijn.

Er zijn vrij veel fietsen weggenomen uit de wijk, zeker als je jezelf beseft dat veel mensen geen aangifte doen van hun weggenomen fiets. Dit is echter wel echt belangrijk. Als wij zien dat er ergens 1 fiets is weggenomen dan is dat heel erg vervelend, maar voor ons lastig om daar capaciteit aan te koppelen. Blijkt dat dit 10 fietsen zijn geweest dan is er natuurlijk sprake van een exces waar wij iets mee willen en moeten doen. Daarom hierbij nogmaals de oproep om aangifte te doen van je weggenomen fiets.

Laten we er samen een mooi jaar van maken. Mocht je iets willen bespreken met mij, dan laat het mij weten. Bellen kan via 0900-8844, maar je kunt mij ook altijd een DM sturen via Instagram --> Wijkagentpaul_Eindhoven.

Tot in de wijk!

Illustration
 
Deel dit: