Bericht

Huisartsen van Achtse Barrier krijgen subsidie van het rijk voor eHealth

Geplaatst op 22 mei 2020, 16:49 uur

De Rijksoverheid heeft een nieuwe subsidieregeling, de Stimuleringsregeling eHealth Thuis (SET) waarin een bedrag van € 29 miljoen beschikbaar is. 

De huisartsen organisatie van Gezondheidscentrum Achtse Barrier hebben met succes een aanvraag gedaan voor subsidie om eHealth aan te bieden.  De aanvraag staat op de website van de Rijksoverheid voor ondernemend Nederland:

Drempelloze eHealth voor iedereen

eHealth producten van diverse gerenommeerde aanbieders bijeenbrengen en aanbieden op een bestaand bewonersplatform waar het met eenvoudig inloggen, door implementatie van de Sociale Netwerk Standaard (SNS) zoals ontwikkeld in SamenBeter, gebruikt kan worden door alle bewoners in het werkgebied. Selectie maken van aanbieders, gesprekken voeren met leveranciers over digitale koppelingen, digitale platform ontwerp aanpassen, eigen digitale werkproces inrichten, media campagne naar bewoners, privacy aspecten waarborgen.

Hierbij spelen we in op door thuisisolatie ontstane acute problemen en op veranderende zorgbehoeften en profiteren we van de toegenomen digitale vaardigheden van zowel bewoners als zorg professionals als de pandemie voorbij is.

Voor Leveranciers is het een stimulans om versneld meer innovatieve apps te ontwikkelen. Hierbij wordt voortgebouwd op het 'proof of concept' werk dat onze praktijk met SamenBeter de afgelopen jaren in de proeftuin 'Achtse Barrier' uitvoert. Onderdeel van dit project was het ontwikkelen van standaarden om deze te gebruiken voor de koppelingen met eHealth.

Doel: bewoners laagdrempelig, maar veilig (privacy by design) toegang te bieden tot eHealth. Leveranciers kunnen deze koppelingen zelf implementeren en makkelijk aansluiten zoals binnen het SamenBeter project met SamenBeter project met succes is gedemonstreerd.

Illustration
 
Deel dit: