Bericht

Inzetten van horecastewards

Geplaatst op 22 april 2020, 11:10 uur

Hier informeren wij jullie over de inzet van horecastewards en hoe ze te herkennen zijn.
Zij zijn naast onze Boa’s en Politie extra inzetbaar inzake coronamaatregelen. Zij werken voor Stichting Veilige Steden uit Den Haag.

Normaliter is hun taak:

De horecastewards van de Stichting Veilige Steden (SVS) zijn dé gastheren –en vrouwen die o.a. gemeente, politie en beveiligingspersoneel helpen het stappen in de weekenden veilig en prettig te houden, voor bezoekers en horecapersoneel.

De eerste horecastewards lopen rond in Eindhoven en houden zich in eerste instantie bezig met het aanspreken van mensen, welke zich op of rond de sportaccommodaties in Eindhoven bevinden. In tweede instantie het aanspreken van jongeren die zich in groepjes ophouden.

Inmiddels zijn er 2 koppels horecastewards. Zij worden aangestuurd vanuit Stadstoezicht. Één koppel is aanwezig van 12:00 uur tot 19:00 uur en het tweede koppel werkt van 14:00 uur tot 21:00 uur.

Afgelopen (Paas)dagen zijn zij ook ingezet op andere plekken in Eindhoven i.v.m. de verwachte drukte op straat. Zij zullen weer hun rondes gaan oppakken zoals ze dat voor de Paasdagen deden.

Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat ze op andere locaties ingezet kunnen worden als de situatie daarom vraagt.

Hun taak in hoofdlijnen is, om mensen (voornamelijk jeugd) op een laagdrempelige manier aan te spreken en te wijzen op de regels van het RIVM of zij vragen mensen zich te verwijderen van de sportaccommodaties.

Bijgevoegd de foto van de hesjes waaraan de horecastewards te herkennen zijn.

 

Deel dit: