Bericht

Let op jezelf! Wijkagent Paul van Oort aan het woord

Geplaatst op 31 maart 2020, 11:02 uur

Ten tijde van het schrijven van dit stuk (eind maart) zitten we middenin de Coronacrisis. Iedereen kent wel iemand met een besmetting, of heeft het zelf al gehad. Iedere dag worden er nog mensen ziek en iedere dag overlijden mensen aan de gevolgen van Corona. Hoe het vandaag de dag is, is voor mij nu moeilijk te zeggen. Vooruit kijken is met dit virus erg moeilijk. Begin maart was er immers nog niet heel veel aan de hand en konden we nog niet overzien hoe groot dit probleem ging worden. Nu (eind maart) hebben we grote problemen, zijn er veel maatregelen genomen en is het eind nog niet in zicht. Ik vraag me af hoe het is, op het moment dat u dit stukje leest.
Wat nog steeds van toepassing is (die gok durf ik te nemen): De opgelegde maatregelen dienen nog steeds opgevolgd te worden; houd afstand, geen handen geven, bij lichte ziekteverschijnselen nog steeds thuis blijven.
Voor de Achtse Barrier zijn er nog indirecte gevolgen. Er wordt een stuk minder gevlogen, alle evenementen zijn gecanceld de komende maanden. Dit houdt voor de Achtse Barrier in dat er ook minder overlast zal zijn van evenementen op Aquabest. Minder auto’s parkeren in de wijk en we horen geen deuntjes van de andere kant van de A50. Al denk ik dat we die overlast voor lief zouden nemen, als we daarmee het virus de wereld uit zouden kunnen helpen.

Ik heb de laatste tijd vaak gevraagd om op anderen te letten, maar nu vraag ik iedereen om vooral op jezelf, en je naasten, te letten. Laten we de komende tijd extra tolerant zijn voor elkaar. Ik heb al hele mooie initiatieven voorbij zien komen van buurtbewoners die anderen willen helpen bij het doen van boodschappen of ander soort klusjes. Heel erg mooi om te zien dat Corona ook verbroedert.
De Achtse Barrier is een grote wijk, waar ook veel jeugdigen wonen. Veel van hen ontmoeten elkaar op straat. Houdt afstand als je elkaar ziet op straat. Ook doe ik een beroep op de ouders van deze jongeren. Zorg dat je weet waar je kind is en zorg ervoor dat dit volgens de richtlijnen van het RIVM verloopt. Alleen dan kunnen we het virus definitief de kop in drukken!
Denk aan al die kanjers in de zorg die keihard werken om iedereen te helpen die ziek is. Help de zorg door thuis te blijven!

Illustration
 
Deel dit: