Bericht

Beste Achtse Barrierders, een overpeinzing

Geplaatst op 28 maart 2020, 20:23 uur

Starende naar een leeg vel papier probeer ik te overdenken wat ik u wil vertellen.
Het woord Coronavirus begint je ondertussen licht onpasselijk te maken.

We zitten bijna tegen een lock down aan, onze wijk begint steeds meer op een spookwijk te lijken, contacten worden geminimaliseerd en grootouders krijgen hun kinderen en kleinkinderen niet meer te zien, ouders in verzorgingshuizen mogen niet meer worden bezocht, persoonlijk je medeleven bij overlijden betonen kan bijna niet meer, zaken sluiten noodgedwongen hun deuren, ondernemers zitten met de handen in het haar, supermarkten en andere detaillisten limiteren het aantal klanten dat in de zaak mogen, scholen zijn gesloten, werknemers moeten zo veel mogelijk thuiswerken en vaak daarnaast ook hun kinderen zinvol bezig houden en lesgeven. Last not least moeten we ook nog 1,5 meter afstand houden.

Het zijn ongekende onrealistische zaken en maatregelen en toch hebben we er allemaal zonder uitzondering mee te maken en moeten we er ook het beste van maken.

En toch zie ik nog steeds wijkgenoten die die niet de voorgeschreven afstand in acht nemen, zowel buiten als in winkelpanden. Ook lees ik over mensen die anderen rechtstreeks in het gezicht hoesten, buschauffeurs die worden bedreigd en criminelen die een slaatje uit deze situatie proberen te slaan. Ook raken mensen prikkelbaar en dreigt het overbekende lontje korter te worden.

Ook het Leefbaarheidsteam Achtse Barrier merkt alle door de overheid genomen maatregelen aan den lijve.
Toch proberen we het beste van te maken en de dagdagelijkse zaken zo goed als mogelijk door te laten lopen.
Zo hebben we recentelijk, in samenwerking met de SFWAB, een 100-tal vogelkastjes in de wijk verdeeld om de processierups, die zonder twijfel zijn opwachting maakt, zoveel mogelijk met behulp van de mezen te bestrijden.
Ook de buurtpreventie is nog steeds actief, weliswaar niet in de bekende gele jassen, maar neemt u van mij aan dat deze kanjers aanwezig zijn en blijven om onze mooie wijk zo veilig als mogelijk te houden.

Ook onze website "Kijk Op De Wijk" is onverminderd actief en informeert u niet alleen over alle van belang zijnde zaken, maar ook over het Corona virus.

Lieve mensen het is stil geworden in onze wijk maar laten we elkaar alsjeblieft een beetje in de gaten houden en zeker de ouderen en alleenstaanden onder ons en houdt u alstublieft aan de voorgeschreven afstand van 1,5 meter! Beter overdreven dan niet overleven!

Ons Steunpunt in de Mortel is tijdelijk gesloten, maar op onze website vindt u een 2-tal telefoonnummers voor mocht het nodig zijn.

Evenzo als u krijg ik via Facebook, whatsapp en andere media vele berichtjes en grappige foto’s en teksten binnen die de huidige situatie wat beter verteerbaar proberen te maken. De situatie is zeker niet grappig maar neemt u van mij aan dat humor een krachtig en niet te onderschatten wapen is.

Ik wens u in deze tijd dat het moeilijk is voor ons allen en die ons vreselijk raakt het aller, allerbeste en blijf gezond.

Hartelijke groet,

Frans Verhees
Voorzitter LTAB

Illustration
 
Deel dit: