Bericht

Wat missen wij in de wijk, een vervolg

Geplaatst op 28 februari 2020, 11:25 uur

Vervolg op : Wat missen wij in de wijk?   Dit was het oude bericht.

Wat wij missen in de wijk was erg duidelijk: een voorziening voor mensen die lichte zorg nodig hebben en niet meer echt zelfstandig kunnen wonen. En die toch in de wijk willen blijven wonen omdat daar vaak hun vrienden en familie wonen.
Joop van der Geijn heeft een ver uitgewerkt plan om een dergelijke voorziening met 32 aanleunwoningen te bouwen op het braakliggend terrein aan de Franse baan tegenover de Spaaihoefweg. Helemaal passend binnen het bestemmingsplan
Hij wordt alleen nu nog tegengehouden door het ontbreken van een positief advies van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (welstandcommissie).
Het Leefbaarheidsteam in de Achtse Barrier heeft een 600-tal handtekeningen verzameld in de wijk ter ondersteuning van het plan van Joop. Zij willen deze op korte termijn aan kunnen bieden aan de verantwoordelijke wethouder Yasin Torunoglu. Dit tijdens een gesprek tussen de wethouder en betrokken partijen.
Het college van Burgemeester en Wethouders is namelijk de enige instantie die een advies van de CRK naast zich neer mag leggen en daarmee het plan van Joop groen licht te geven.
Om het plan van Joop van der Geijn mede te ondersteunen heeft de gemeenteraad-fractie van het CDA raadvragen gesteld. De raadsleden willen graag weten of de wethouder bereid is om te kijken of het plan met wellicht enige aanpassing wel gerealiseerd kan worden.
Ook een tweetal in de wijk wonende architecten, Wouter Niezing en Hanneke Kortland, hebben de plannen van Joop bekeken en staan er volledig achter.
Als jullie in de Mortel de het steun-formulier tegen komen, teken dit . Wij hebben zoveel mogelijke handtekeningen nodig
Peter van der Linden

Deel dit: