Bericht

Vrienden van AutoMaatje van start

Geplaatst op 1 oktober 2019, 19:02 uur

Op 1 oktober is in Achtse Barrier en Blixembosch gestart met het project Vrienden van AutoMaatje. Een project wat is opgestart door de ANWB om minder mobiele buurtgenoten toch op een gemakkelijke en comfortabele manier een bezoekje te kunnen laten brengen aan familie of vrienden, of naar een afspraak met de kapper, de pedicure, de huisarts of het ziekenhuis. Ook een ‘gezellig’ ritje naar de meubelboulevard of Winkelcentrum Woensel of een terrasje pikken behoort tot de mogelijkheden. De vrijwillige chauffeur krijgt voor deze inzet 30 cent per gereden kilometer.

Minimaal twee dagen van tevoren kun je tijdens kantooruren een ritje aanvragen op tel.nr. 06 3961 9255. Je gegevens worden dan doorgenomen met een vrijwillige chauffeur in jouw buurt en als die kan en wil wordt de rit definitief gemaakt. Je krijgt dan door wie je komt ophalen en hoe laat. Ook wordt dan aangegeven wat ongeveer de kosten zijn die de chauffeur mag berekenen. Op dezelfde manier wordt ook de terugrit geboekt.

Buiten kantooruren kun je ook een ritje aanvragen via internet op: automaatje.dse.nl. Houd dan wel rekening met wat extra tijd voordat de coördinatie deze aanvraag in behandeling kan nemen.

De coördinatie van de ritten is in handen van de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven, die met haar ervaring in het koppelen van hulpvragers aan vrijwilligers het boeken van de ritten voor Vrienden van AutoMaatje professioneel uit zal voeren.

Om voor de komende jaren voor subsidie van de gemeente in aanmerking te komen, verzamelen we handtekeningen van sympathisanten.
Een lijst ligt in De Mortel. Vul die wel volledig in, anders is je ondersteuning niet geldig! Alvast bedankt!

Martin van de Goor

Illustration
 
Deel dit: