Bericht

Ernstige aantasting van de goede eer

Geplaatst op 8 maart 2019, 10:04 uur

Onderstaande betreft een vermoedelijk ONWAAR bericht dat verspreid is.

Gisteren werd mij een bericht doorgestuurd wat afkomstig was van Nextdoor. In dit bericht werd vermeld dat er een aanrander actief was binnen de Achtse Barrier en dat hij zou wonen op de Contentinlaan. Persoon zou een blauwe golfjas dragen en een bril op hebben. De juistheid zou bevestigd zijn door handhaving Eindhoven.

Het verhaal is gecheckt bij politie en handhaving. Zij weten van niets en hebben ook zeker niets bevestigd (dit zou strafbaar zijn als zij dit doen). Het vermoeden bestaat dat het gaat om een lastercampagne tegen een bepaald persoon. Heeft iemand dergelijke informatie dan moet men contact opnemen met de politie en dit niet op Nextdoor plaatsen.

Dit geeft meteen aan het gevaar van dit soort (whats app) groepen. Je maakt al vlug het leven onmogelijk van personen. Ik raad dan ook een ieder aan om in dit soort gevallen aangifte te doen bij de politie. In ieder geval wordt dit bericht gedeeld met de politie zodat deze eventuele stappen kan ondernemen tegen de meldster.

Buurtpreventie Achtse Barrier is dan ook geen voorstander van dit soort groepen. Je kunt je dan beter aanmelden bij de buurtsignalering via buurtsignalering@ltab.nl. Je krijgt dan regelmatig een update van zaken die zich afspelen binnen de wijk.

Uit privacy overwegingen heb ik de foto van de meldster onherkenbaar gemaakt en de achternaam weggelaten. Mocht echter de persoon in kwestie vinden dat dit niet voldoende is dan hoor ik het graag.

 

Illustration
Doorgestuurd Nextdoor bericht
Deel dit: