Bericht

Actieweek inbraakpreventie

Geplaatst op 12 februari 2019, 17:08 uur

Maandag 11 februari zijn we met 30 buurtpreventen, 2 stadstoezichthouders, 2 politieagenten en een stagaire van de gemeente Eindhoven de wijk ingegaan. Bij een aantal, vooral donkere, huizen hebben wij een flyer in de brievenbus gestopt. We zijn om 18.45 uur bijeengekomen in onze zaal voor een briefing van de politie. Jeroen verving onze eigen wijkagent Paul en had een powerpoint presentatie met bijzonderheden van afgelopen jaar.

In 2018 zijn we 30 keer het slachtoffer geworden van criminelen. Dit zijn voltooide inbraken en pogingen daartoe. Gelukkig meer pogingen dan echte inbraken. Dit jaar staat de teller op 3. Staat er in de krant dat we eens per week lopen. Het is iets vaker dan dat en  dan lopen we met een groep van 20 tot 25 buurtpreventen tegelijk.

Daarnaast is er een speciaal team dat op pad gaat bij bepaalde situaties maar ook zonder reden gaat lopen. Boven op de grote groep is dit toch ook wel 3 tot 4 keer per week. De groep van 50+ personen heeft afgelopen jaar samen zo'n 2400 uur door de wijk gelopen.

Al met al voor ons allemaal een geslaagde avond. Wilt u het krantenartikel lezen kijk dan op;

https://www.ed.nl/eindhoven/matrixborden-en-flyers-waarschuwen-inwoners-eindhoven-noord-voor-inbrekers~a51733ad/

 

Deel dit: