Bericht

Buro Cement sluit opbouwwerk in Woensel-Noord af per 1 januari 2019

Geplaatst op 24 december 2018, 17:39 uur

Afsluiting project Cement voor Woensel-Noord

In 2014 is Buro Cement gestart met de uitvoering van het Collectief Welzijnswerk in Woensel-Noord in opdracht van de gemeente Eindhoven. Concreet kregen we 4 jaar (2014-2018) de tijd en ruimte om samen met bewoners nieuwe voorzieningen en structuren op te bouwen en om bewoners te activeren.

Dit vanuit de gedachte dat de burger meer regie diende te voeren over het welzijnswerk in de eigen buurt en straat. En om zo de zogenaamde kanteling van het welzijnswerk vorm te geven.

Een belangrijk uitgangspunt van deze opdracht was dat de werkzaamheden geleidelijk zouden worden overgeheveld naar de organisatie Wij Eindhoven. Dit had in 2018 al helemaal afgerond moeten zijn. Dit jaar is het definitieve besluit genomen om het ook daadwerkelijk zo uit te voeren. Met uitzondering van het jongerenwerk. Dit werk is zo specialistisch dat dit voorbehouden blijft aan de huidige uitvoerders Cement en Lumens (Dynamo jeugdwerk).

Dit houdt in dat we nu na 5 jaar (1 jaar langer dan gepland) onze opdracht Collectief Welzijnswerk daadwerkelijk gaan beëindigen en dat het wijkwerk uitgevoerd door Wendy, René, Riky, Hester en Jeroen stopt.

We gaan wel door met een nieuwe opdracht op het gebied van het jongerenwerk dus kunnen vanuit Cement de continuïteit t.a.v. de inzet t.b.v. de jeugd een stuk voortzetten. Maar we zullen niet meer in de volle breedte onze diensten voorzetten in 2019. Het is over aan de Verbinders van Wij Eindhoven om hier invulling aan te geven.

zie voor het complete bericht met foto's, zie het document hieronder

verhaal overgenomen van het AB Buurtplein

 

Deel dit: